Kosmetické zůčtování

by - 6:00

S koncem roku všichni bilancují, ale co se takhle podívat do skříní a vytřídit nepotřebné a staré věci ještě ve starém roce, abych do toho nového vešli s čistým štítem, co Vy na to? Dneska jsem si pro Vás připravila článek o tom, co ve své kosmetické taštičce fakt už nemusíte skladovat a co by Vám mohlo způsobit neplechu na pleti. Tak jdeme na to!


Udělejte si kávu nebo čaj, pusťte si oblíbenou hudbu a připravte si odpadkový koš. Vyskládejte si na stůl svoji kosmetickou sbírku. Že toho moc není? Nevadí, i v malém týmu se mohou najít kostlivci. A nyní to vezmeme kousek po kousku!

Make-up

Většina make-upů má na obalu uveden datum spotřeby, expirace chcete-li, pokud ne, mají na zadní straně natištěný kelímek ve kterém bývá 12M. To znamená, že od chvíle, kdy otevřete make-up poprvé je schopný dalších dvanáct měsíců, pak byste jej raději měly poslat do věčných lovišť. Chápu, že se Vám nechce, pokud Vám zbývá ještě přes půl balení, ale podívejte se na konzistenci. Změnila se? Pokud ano, pryč s tím. Čuchněte si k produktu, smrdí? Pryč s tím! Vaše pleť Vám za to poděkuje.

Stíny

Fotku berte s nadhelem. Samozřejmě, pokud stíny takto vyzobete, nemá smysl schovávat krabičku, jen zabírá místo, a tak ji vytřiďte do plastů a místo ní si můžete koupit nový kousek. To je případ, pokud máte z nostalgie nějaké balení doma. Další případem může být již zmíněná doba expirace. U stíhů a obecně pudrových produktů bych byla schovívavější. Pokud nemění konzistenci, je jejich životnost dlouhá. Často se mi stane, že stíny seschnou, a pak z nich nejde dostat barva, pak je třeba se s nimy rozloučit. Pokud se ale zdají být stíny v pořádku, vydezinfikovala bych je a nechala je ve své sbírce.


Krémové produkty

Krémové produkty jsou na tom podobně jako make-up, navíc do nich často saháme rukou, a tak by se zasloužily extra péči - čas od času je vyčistit, ať si na pleť nenanášíme špínu. Pokud ale třeba stíny otevřete a oni se odklonily od stěn kalíšku do středu, jakoby se krčily před dalším použitím, dejte jim sbohem. S takovými stíny už moc velkou parádu neuděláte. Pro jednou je třeba oživíte kapkami od očí, ale stojí Vám to za to? Já myslím, že ne.

Tužky na oči

Asi si říkáte, co blbnu, ale i tužky na oči (na rty apod.) mají svou životnost. Pokud máte tužku jednu a vždyji ostrouháte, až už je z ní malý kůl a Vy už z ní nic nedostanete, pak je to naprosto v pořádku. Já ale mluvím o tužkách, které se nám líbí, máme je doma, ale používáme jen čas od času. Schválně, zkuste s nima něco namalovat na ruku. Nejde to? Tlačíte? Ryjete si do ruky? Ah, povedlo se? Přece nechcete konat takovou hrůzu na očních víčkách? To si spíš vypíchnete oko. Prostě tužky, které Vám po ořezání nekreslí tak, jak by měly, musí jít z domu!

Štětce

Ani naši kosmetiční pomocníci nejsou nesmrtelní. Vezměte si na paškál i je. Když pominu to, že bychom je měly pravidelně čistit, prát a dezinfikovat, tak po nějaké době se začnou houbičky a aplikátory trhat a štětce pelichat. To je impulz k tomu je nahradit mladšími kolegy, přestože máme daný kousek rády. V tomto případě totiž platí, že aplikace se starými brachy bude čím dál složitější, a pak Vás mohou nechat ve štychu třeba někde na cestách, kde si jen tak jejich náhradu nepořídíte.

A jsme u konce, přiznejte se, kolik jste toho vyhodily? Málo, hodně? Ať tak nebo tak, stálo to za to!

Třídíte pravidelně svou kosmetickou sbírku?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Toto je užitočný článok. SUhlasim s tým, že tiene a ceruzky vydržia celkom dlho. Čoho sa najčastejšie zbavujem sú práve tie makeupy a riasenky, tie su funkčne tak pol roka.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!