Jak se nezbláznit z vánočního šílenství?

by - 6:00

Již od půlky listopadu jsou v obchodech vánoční dárková balení, čokoládoví čerti a mikulášové, od prosince je televize plná reklam na to, co bychom měli a neměli koupit svým blízkým pod stromeček, v rádiu je to samé v bledě modrém, z toho aby se jeden zbláznil! A tak jsem pro Vás sepsala pár tipů na to, jak nezešedivět z všudypřítomných Santů a rolniček.


Samozřejmě by se nabízela rada v následujícím znění: "vypni televizi, rádio, zalez si do sklepa a vydrž tam až do Vánoce", ale to není naším cílem. Chceme a musíme fungovat, takže jdeme na humánnější možnosti.


Zajít si na svařák a kaštany či trdlo, podle toho, co máte rádi, ale na menší trhy. V případě Prahy to znamená někam mimo Staroměstské nebo Václavské náměstí. Skvělá atmosféra je třeba na náměstí Míru a určitě vymyslíte i spoustu jiných míst, kam by se dalo zajít. Nebo si třeba udělat o víkendu výlet do vedlejšího města, kde víte o trzích, ale rozhodně nebudou tak přehlcené lidmi jako ty ve velkoměstech.


Zajít si zabruslit - zima k tomu úplně vybízí a navíc se před Vánoci otevírá spousta kluzišť pod širým nebem, no, co může být krásnějšího než bruslit pod hvězdnou oblohou? Pokud nejste takoví romantici jako já, můžete vyrazit na nedaleký zimní stadion, kde mají určitě hodiny veřejného bruslení. Protáhnete tělo, vyplavíte endorfiny a užijete i spoustu srandy.

Zajít si na výstavu nebo někam jinam za kulturou. Prostě se vyhnout té realitě, shonu, a zavřít se někam mezi pěkné věci a je jedno, co to bude. Já si vybrala minulý víkend výstavu fotografií Czech Press Photo, kterou Vám mohu jedině doporučit. Vzhledem k tomu, že se jedná o fotografie napříč žánry, každý si přijde na své.

zdroj
Zajít si na večeři s přáteli, sejít se s lidmi, na které jste třeba po zbytek roku neměli čas. Kdy jindy se s nimi sejít než před koncem roku? Vybrat si můžete například podnik, kam se dlouho chystáte nebo o kterém se mluví a Vy byste tam rádi zašli. Prostě, spojit příjemné s užitečným. Dobře se najíte, poznáte nové prostředí a ještě strávíte čas se svými blízkými.

A na závěr, udělat si seznam věcí a aktivit, které chcete do Vánoc zvládnout, ať už se jedná o dáky, úklid domácnosti nebo pečení cukroví. Všechno si sepište, buďte ale rozumní, stanovte si reálné cíle tak, abyste si v tom všem shonu a stresu ještě nepřidělávali další starosti.

Tak a to je všechno, takhle já se snažím předvánoční období zvládnout. Samozřejmě, jsou dny, kdy si to šílenství užívám, ale spíš v podobě nějakého klišé jako rande u vánočního stromečku než nákupní horečky.

A jak to zvládáte Vy?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!