DIY adventní kalendář

by - 7:00

Jsem milovníkem překvapení a dárečků. Ráda je dostávám a ještě mnohem raději je dávám. Blíží se čas předvánoční a k odškrtávání dnů do Štědrého dne slouží adventní kalendář. Koukala jsem na internetu, jaký bych svému muži koupila. Hledala jsem tak dlouho, až jsem došla k názoru, že mu vyrobím vlastní. Tento článek tedy berte jako inspiraci na výrobu adventního kalendáře, Vy jej ale můžete vyrobit komukoli - příteli, kamarádce, mamce či jiné blízké osobě, tak jdeme na to!


Všichni známe čokoládové adventní kalendáře, jejichž náplň často kolem čokolády ani neletěla, pokud budete vyrábět adventní kalendář sami, je dobré se zamyslet nad tím, čím ho naplníme, co dáme do jednotlivých okének. Dalším důležitým prvkem je rozhodnutí o formě adventního kalendáře, jaký bude mít tvar a velikost. Pokud si těmito dvěma body nejsme jisti, může nám pomoci například pinterest, kde je možné se inspirovat. Tak například, do kalendáře můžete dát malé dárečky, mňaminky nebo třeba vzkazy či úkoly. Příkladem může být slíbená masáž/večeře v daný den nebo třeba úkol v podobě napsání dopisu Ježíškovi. Nebo by se dala do kalendáře schovat hra o poklad a každý den by byla v políčku indicie. No, jak je vidět, tady se meze nekladou. 



Já si zvolila formu krabice, tedy že z krabice bude muž každý večer vybalovat balíček s číslem příslušného dne. Ač se to nezdá, spoustu věcí recykluji, hlavně krabice, a tak jsem použila starou, ve které mi přišla nějaká kosmetika. Vrchní víko jsem přelepila papírem v barvě krabice a kraje ozdobila washi páskou - hned vypadá krabice lépe.


Do krabice jsem nejprve chtěla zabalit menší krabičky, ale protože jich doma nemám tolik, zvolila jsem nakonec papírové pytlíky, seženete je v papírnictví či menších drogériích, které očísluji vyrobenými nálepkami. Nejde o nic jiného než vytištěná čísla z pinterestu a kouzlo oboustranné lepicí pásky, taktéž ji seženete v papírnictví, mě stála dvacet korun. 


Pak už mi jen zbývalo vymyslet, čím všech těch dvacet čtyři sáčků naplním. Koupila jsem tedy nějaké čokolády, opravdové čokolády, raw tyčinky a čaje, pak stírací losy, což mi přijde docela vtipný a další maličkosti, o kterých jsem si jistá, že udělají mému muži radost a mě to nezrujnuje. 


Sáčky, které jsem koupila, byly dost velké, a tak jsem je musela zastřihnout podle velikosti náplně, samozřejmě tak, aby byly všechny přibližně velké a i když v některém z balíčků bude jen stírací los, nesmí se mezi ostatními sáčky ztratit.


Pak už jen stačilo si napsat pořadí dárečků, ve kterém chci, aby je drahý dostal. Schovat je do sáčků a ty očíslovat. Nic složitého, ale je důležité nebo praktické si seznam/pořadí napsat, pokud balíte různé věci, aby se třeba neopakovaly.


Když jsem měla všechno zabalené a očíslované, naskládala jsem sáčky do krabice jako do kartotéky od jedničky do dvacet čtyřky a ještě jsem krabici obvázala červenou mašlí. Adventní kalendář jsem schovala a teď už se jen těším, až ho budu moci milému dát a těšit se z jeho radosti!


Co tomu říkáte? Líbí se Vám tento nápad? Budete někomu kupovat/vyrábět adventní kalendář?
Těším se na Vaše komentáře!

You May Also Like

2 komentářů

  1. Jé, tak ten je super :) Já jsem loni viděla u youtuberky C'est la vie jak pro svého syna adventní kalendář šila, a tak jsem si říkala, že až jednou budou potomci, tak ho učitě taky takhle vytvořím... Jenže začátkem tohoto listopadu jsem si řekla, nač čekat na děti, že ho můžu ušít příteli :D .. Trvalo to dvě odpoledne, včera jsem dokoupila poslední sladkůstku a už to jen musím naplnit :-) (fotka bude určitě na instagramu) :-) .. Moc se mi líbí nápad s tím stíracím losem, to je skvělej tip, vůbec by mě to nenapadlo :-) Koupila jsem ale voucher na večeři pro dva, jeho "kopii" jsem překreslila na čtvrtku, rozstříhala jí a sem tam dám kousek do nějakého sáčku.. Takže kdyžtak tip ode mě :-) ..
    Měj se hezky! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je super nápad, taky mám doma svůj kalendář, jenom visací. Člověk se kreativně vyzije a navíc je to mnohem lepší než ty hnusný z obchodu. :)

    http://www.obycejny-blog.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!