zpět na místo činu....do Plzně

by - 10:30

V Plzni jsem strávila tři roky během studia na bakaláři a musím přiznat, že se mi to město dostalo pod kůži. Dlouho jsem si neuměla představit, že bych mohla bydlet jinde. Líbí se mi rozdělení města a měla jsem ráda čtvrť, kde jsem bydlela. No, osud tomu chtěl jinak a já se musela odstěhovat. Ráda se ale do Plzně vracím a dnešní článek bude právě o jednom z návratů.


Tentokrát byla Plzeň místem setkání bývalých spolužaček. Program byl nabitý a netušila jsem, že objevím dvě skvělá místa. Přivítaly jsme se s holkami velmi hlasitě, jak už bývá naším zvykem. Udělaly rezervaci v baru na večer a protože bylo krásně, vyrazily jsme k Pointu.



Okolí Boleveckého rybníku je velmi malebné a kdybych nevěděla, že jsem ve čtvrtém největším městě v republice, myslela bych, že si užívám sluníčka v jižních Čechách. Cílem naší cesty ale nebyl kemp, který vypadá mimochodem moc pěkně, nýbrž nový podnik Point. nachází se v polovině cesty kolem rybníka, jak strategické!, a nabízí posezení venku i uvnitř. 


Interiér je vytvořený z palet a nabízí i stoleček pro malé rošťáky, kde si mohou malovat. Nabídka podniku je velmi moderní, ale musím přiznat, že ničím nepřekvapivá - domácí limonády, aperol, pivo, koktejly,.... cheesecaky a další dortíčky, zmrzlinové poháry, paniny a burgery. My jsme si daly jen aperol, ale věřím, že v létě bude fronta nekonečná a Point bude vyhledávaným místem pro osvěžení a zahnání hladu.


Další místo, které stojí za zmínku, a kam jsme vyrazily na večeři je pivnice U Feřtů. Máte rádi tatarák? Skočte si tam. Pivnice se nachází na konečné tramvajové linky č.4, zvenku vypadá podnik pofiderně stejně jako uvnitř, ale tatarák mají bezkonkurenční! Můžete si vybrat z několika gramáží a jeho míchání nechají na Vás, což já osobně velmi oceňuji!


My jsme drobet přecenily naše síly, nicméně jsme se se 120 gramy masa popraly. Pak ale samozřejmě přišel útlum a nás ještě čekal dlouhý večer. No, mě osobně se nikam nechtělo, ale když už jsme se s holkama viděly asi po dvou letech, tak přeci nepůjdu spát v osm. Proto jsem překonala svá padající víčka a spolu s děvčaty vyrazila do Winestube!


Jedná se o malinkatou vinárnu v Pražské ulici hned vedle PUBu. Jedná se doopravdy o nudličku, která má ale ohromné kouzlo a atmosféru! my jsme navíc měly štěstí na obsluhu, což bylo velmi důležité vzhledem k tomu, že jsme seděly na baru. Já jsem popíjela cabernet d´Anjou a byl parádní! Majitel se zaměřil na neměcká a rakouská vína, která doplnil o malinkou nabídku francouzských vín. Můžete ochutnat všechno buď po deci nebo si rovnou vzít celou láhev. V nabídce je i drobné občerstvení v podobě mlsného prkénka, čti sýry, olivy, pomazánky a chlebík. 


My jsme opouštěly Winestube po půlnoci a rozhodně jsme tam nebyly naposledy. Bohužel, sobotní noc tak byla krátká a po výborné nedělní snídani jsme se rozutekly do svých domovů. Rychle to uteklo, ale i krátká setkání stojí za to! Záleží, jak si to zařídíte a já musím říct, že tahle akce se rozhodně povedla! 

Láká Vás nějaký ze zmíněných podniků? Jaké místo jste naposledy objevili Vy?

You May Also Like

1 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!