polévková Plzeň

by - 15:22

V neděli po plzeňském Majálesu se uskutečnil na hlavním náměstí v Plzni festival polévky a protože já jsem velký milovník polévky, nesměla jsem tam chybět!



Festival začínal pěkně v pravé poledne na náměstí Republiky, takže tam mohli lidé zavítat na nedělní oběd. Nebo třeba účastníci Majálesu na dobrou polévku, aby si spravili chuť po propařené noci. Ani jedno nebyl náš případ. My jsme po dopolední procházce v ZOO přišli mezi druhou a třetí hodinou.


Náměstí bylo protkané frontami jako pavoučí sítí, ale nikde jsme nečekali nijak brutálně dlouho, takže za to bych dala organizátorům palec nahoru. Navíc, po třetí hodině se fronty rozpustily, a tak se dalo ochutnávat, co hrdlo ráčí. Ceny polévek se pohybovaly v rozmezí třiceti až padesáti korun a porce byly slušné!


Polévky byly připravovány přímo před zraky jedlíků ve velkých kotlících, což je podle důvod, proč byly všechny tak dobré. Tady je na obrázku mexická polévka s chilli. V jednom stánku připravovali rybí polévku, a tak jim mezi kotlíky visel mečoun, tedy to, co z něj zbylo!


My jsme tedy ochutnali mexickou polévku s chilli, bylo v ní kuřecí maso, kukuřice a papričky. Byla jemně pikantní a byla výborná! Trochu jsem litovala, že už nemám místo v břiše a mohla jsem jen ochutnat. Drahý si dal dvoujitou dávku.


Na festivalu polévky nesměla chybět francouzská cibulačka! Byla příjemně slaďoučká, byla hustá, nechyběl sýr a ani krutonky. Cibulačka mi chutnala, nicméně byly na fesivalu zajímavější polévky.


Zajímavější byla totiž třeba indická bezlepková polévka z červené čočky, kuřecího masa a koriandru. Na tu jsem se hodně těšila, bohužel mi přišla nějaká naředěná. Byla dobře ochucená, ale ta správná chuť byla jakoby v dáli. Vegetariánská placička ale byla moc dobrá.

V rámci festivalu probíhala soutěž o nejlepší polévku. Já jsem hlasovala pro krémovou polévku z medvědího česneku s crème fraiche, kterou připravili v bistru Supa supa.


Kromě polévek mohli návštěvníci polévkového festivalu ochutnat i spoustu dalšího, placičky, taštičky, paštičky....bohužel, tyhle dobrůtky nebyly hlavním tématem festivalu, a tak jich nevyrobili účastníci tolik, proto byly rychle vyprodáné, což je trochu škoda.

Plzeňský festival se mi líbil, nebyla to žádná megalomanská akce, počasí polévkám přálo, střídalo se teplo a zima, zároveň byla nálada podtržena skvěle vybranou reprodukovanou hudbou. Pokud Vás můj článek navnadil, zapište si do diáře datum 4. září 2016, to se v Plzni uskuteční další polévkový festival!

Co Vy a food festivaly, máte je rádi nebo je nevyhledáváte? Chystáte se na nějaký?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Takové food akce mám moc ráda, polévková by se mi určitě líbila, mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla parádní a v září ji můžeš vyzkoušet na vlastní kůži a udělat si výlet do Plzně ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!