Blackdogs - berounská perla

by - 6:00

Zpět do Berouna jsem se přestěhovala po několikaleté pauze a ze světa jsem se vrátila s vysokými nároky na kvalitu a úpravu jídla v restauraci. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o mé dojmy z jedné z našich restaurací, kam jezdí na burgery celá Praha!

zdroj: pinterest.com

Pamatuju si, když Blagdog Cantinu otevřeli, bylo to něco nového a všichni o ní mluvili. Dokonce jsem četla článek o jejím tehdejším majiteli, že měl veliký problém sehnat dodavatele, nechtěl totiž žádné mražené nesmysly. Požadoval pravidelné zásobování pokud možno regionálními surovinami. I když původní vedoucí už v podniku není, Blagdog Bar&Grill jede dál a mají být na co pyšní!

Restaurace je situovaná v moderním prostředí nedaleko berounského náměstí, takže je skvěle dostupná pro všechny, kteří do Berouna zamíří ať už autem, vlakem nebo třeba na kole. V pátek a o víkendech je rozhodně nutná rezervace, pokud nechcete sedět na baru, a i to je občas problém. 

mátová a kiwi limodána
Když přijdete do restaurace, obsluha Vás usadí, takže mají skvělý přehled o tom, kolik stolů je obsazených a tím pádem k Vám přijde číšník během chvilky, aby Vám představil denní menu a podal jídelní lístek. Co se týče pití, můžete si vybrat klasiku v podobě vody nebo třeba RC coly, ale za vyzkoušení určitě stojí jejich domácí limonády, jejichž nabídka se liší podle sezóny, ale mají i své stálice v podobě máty nebo bezinky. Kdo by měl chuť na nějaký alkoholický nápoj, může si vybrat z pivních speciálů nebo z vinného lístku, který je poskytnut na požádání.

tataráček z uzených rajčat
Nyní se dostáváme k jídelnímu lístku, ten je relativně strohý a jednoduchý. Český strávník se možná nejprve těžko orientuje, ale záhy pochopí, že burgery mají ve třech velikostech - 140, 200 a 250 gramů. Kromě klasického cheeseburgeru tu najdeme i speciály v podobě Opilého manžela, který je s omáčkou z pivního sýru, nebo Žárlivé manželky, jejíž složení je ohodnoceno třemi chilli papričkami. Sama jsem měla možnost manželku ochutnat a musím přiznat, že spodní bulka burgeru pomazaná rozdrcenými chilli papričkami byla dosti pikantní.

grilované krevety v česnekovém chilli másle
Kromě burgerů, na které sem jezdí celá Praha, v menu najdeme saláty a také tapas, studené i teplé. Dalšími položkami na jídelním lístku jsou quesadillas, nachos, burito a další mexické rychlovky, které jsou v případě Blagdogu připravené z kvalitních a čerstvých surovin, takže člověk ani nemá pocit, že vlastně jí fastfood.


malý infarkt burger
Jediné, co bych snad mohla tolik chválenému podniku vytknout je fakt, že jejich menu je v podstatě stálé. Ano, vždy stojí na stole stojánek s nějakou denní nabídkou, ale jinak by se pravidelný strávník začal brzy nudit.

jablečný crisp
Změnou určitě prošly dezerty, stálice čokosmrt a newyorský cheesecake doplnil jablečný crisp a pokud by Vás ani jedno nezaujalo, můžete okusit zmrzlinu regionální produkce. Celkový dojem mám z restaurace velmi dobrý, líbí se mi ten koncept, za který jsem ochotna si připlatit. Jídlo pro dva vyjde na necelých osm set, které ale dáváte za péči, příjemné prostředí a kvalitní jídlo.

A nyní už se dostáváme k soutěži, která proběhla tady na blogu. Účast nebyla až tak vysoká, o to vyšší jste měli šanci získat poukázku v hodnotě 500 Kč ve vybraných restauracích. Losování bylo po staru, jména na lístečkách a tady máme vítěze....

Do restaurace Crystal Bar & Restaurant se podívá...Eva Hejnišová
V Sofře se dobře nají...Klara Shanělová

Gratuluji vítězům, no, spíš vítězkám! Holky, napiště mi na mail nebo na facebook Vaši adresu do 19. 2. 2016, ať Vám poukázky mohu poslat a Vy si je vychutnat, jinak budou vybráni jiní výherci. A ještě Vás poprosím, abyste se pak na fb stránce blogu pochlubily, co jste si ve vybraných restauracích daly, jak Vám chutnalo a svá doporučení můžete přidat i na zomato na profil podniku.

A co Vy, navštívili jste už berounskou perlu nebo se tam teprve chystáte?

BlackDog Bar&Grill Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato 


You May Also Like

1 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!