bilancování 2015 a plánování na 2016

by - 6:30

Nový rok si žádá nové cíle. Než ale k tomu přistoupím, je třeba se podívat na to, co jsem si plánovala loni a jak se mi podařilo jednotlivé body naplnit. Až poté, co zhodnotím loňský rok, můžu začít přemýšlet nad tím, co bude letos. Vše jsem nastudovala, promyslela a tady je výsledek!

zdroj
Vzhledem k tomu, že loni touto dobou jsem byla v polovině druhého ročníku navazujícího magisterského studia, byly mými cíli: dodělat školu a najít si práci. Oba dva se mi podařilo v létě splnit. Školu jsem opravdu dokončila v řádném termínu a práci jsem si našla ještě do konce letních prázdnin. A musím zmínit, že to není jen ledajaká práce, máme prima kolektiv a vždy, zatím těch pět měsíců, se po víkendu do práce těším.

Co se týče dalšího cíle: získat více čtenářů na blog. To se vzhledem k mému studijnímu a pracovnímu zápřahu nepovedlo. Nebo jinak, blogu jsem se nevěnovala tak, jak bych si představovala, ale prostě musel jít v určitou chvíli na nějakou dobu bokem. To se letos, doufám, nestane.

A poslední cíl byl následující: se sebou zahýbat. Upřímně, když se podívám do zrcadla, tak moc velkou změnu nevidím, ale přes to se nějaké najdou. Zahýbala jsem se svým soukromým životem, ujasnila si priority, co v životě chci a nechci a našla jsem novou lásku - běh. Od devátého června, kdy jsem začala běhat, více o mé dosavadní běžecké cestě najdete tady, jsem zdolala sto kilometrovou hranici, za což jsem na sebe hrdá!



Sečteno podtrženo, předsevzetí, která jsem si stanovila v lednu 2015 jsem z větší části splnila, takže můžu nastavit další cíle, kterých chci dosáhnout!

Má předsevzetí na rok 2016 budou asi více konkrétní než ta z loňska. Důvod je jednoduchý, už nemusím svůj čas dělit mezi školu, práci a svůj osobní čas. Dnes mám totiž práci a osobní život, což pro mě znamená volné víkendy a tedy i více prostoru. 

První plán, který si na tento rok dávám zní: víc cestovat. Samozřejmě vím, že toto je dost individuální, každý máme představu  o tom, co znamená víc cestovat jinou, ale já bych ráda uskutečnila alespoň jeden výlet za měsíc. Nechci to blíže specifikovat, co se týče zemí nebo kontinentů, protože zastávám názor, že i naše země je krásná, a tak se samozřejmě budou počítat i výlety po české kotlině.

Cestování je velmi úzce spojeno s rozšiřováním znalostí a s tím souvisí i druhé předsevzetí: víc číst. Mám už po škole, a tak si můžu knížky vybírat podle vlastního gusta a protože mě čtení baví a myslím si, že je pro život člověka důležité, chtěla přečíst alespoň jednu knížku za měsíc. Možná se Vám to zdá málo, ale já to beru jako spodní hranici, kterou si chci splnit. Když přečtených knížek bude víc, alespoň z toho budu moct mít dobrý pocit.

Blog, přestože v loňském roce trochu strádal, mě baví a chci se mu věnovat dál. Od loňského ledna k němu také patří instagram, který se mi líbí, a tak třetí cíl, kterého chci dosáhnout je spojen právě s blogem: publikovat nový příspěvek 2-3x za týden. Frekvence "článek obden" je velmi náročná a v tuto chvíli je pro mě nesplnitelná, a tak bych chtěla trochu zvolnit, ale zachovat pravidelnost, se kterou se budou nové články objevovat na těchto stránkách.

A na závěr jako čtvrté předsevzetí volím: uběhnout dvakrát tolik kilometrů, co v roce 2015 a dostat se do formy. Jsou to vlastně dva body v jednom, úzce ale spolu souvisí, proto jsem je dala dohromady. Běh mě chytil a baví mě, chtěla bych ho zařadit mezi mé pravidelné sportovní aktivity spolu s fit boxem a lekcemi dance fitness. Kromě toho bych v letošním roce chtěla oslovit nějakého odborníka, aby mi s formou pomohl. Asi nikdy nebudu vyžle nebo mít vysekané břišáky, nicméně, to nebrání tomu, že bych se chtěla cítit dobře a být prostě ve formě!

Než se vrhnu do plněných mých plánů, mám tady pro Vás vyhlášení soutěže, která tu probíhala v posledních dnech roku 2015. Soutěže se zúčastnilo celkem pět soutěžících. Dostali jste krásné dárky a ten poslední - ode mě - získává....Leona Dobiášová. Výherkyni gratuluji a zúčastněným děkuji za jejich komentáře. 



Tak to je všechno, co tomu říkáte? A jaké předsevzetí jsem si na rok 2016 dali Vy nebo jste jejich odpůrcem?

You May Also Like

7 komentářů

  1. Víc cestovat je i můj cíl, já toho cestování nemám nikdy dost. Přeji ti ať se ti tvé cíle podaří splnit.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já cestování miluju a vždy, když se vracím z cest, už zase vymýšlím další výlety :D

      Vymazat
  2. Ahoj! Jen ti chci říct, že už zase bloguji. Tak se klidně mrkni :-), tady je nová adresa: www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, pevne verim, ze cile hrave splnis ;) ja mam jediny a to je prestat kourit. Na Novy rok jsem si koupila tyto zvykacky http://www.lekarnasporilov.cz/Odvykani-koureni/NICORETTE-Icemint-Gum-105x4mg-orm-gum.html a svete div se, 4 den nekourim. Je to zatim mala doba, ale pevne verim, ze i diky sile vule to zvladnu a bude ze me nekurak ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také doufám, že vytrvám. Stejně jako Ty! 4 dny jsou pro někoho málo, pro jiného již malé vítězství, drž se! Říká se, že pokud chceš něčemu od/navyknout, tak je potřeba být striktní prvních 21 dní, a pak už máš z poloviny vyhráno ;)

      Vymazat
  4. Já si myslím, že si svoje předsevzetí splnila dobře, a přeji ti ať se ti povedou i ty na další rok. Mimochodem Tvůj Instagram se mi velice líbí a i když možná minulý rok nebylo tolik článků, kolik by sis představovala díky Instagramu jsem stejně měla pořád přehled :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti můj IG líbí, snažím se, aby frčel, když blog trochu stojí a vídím, že to funguje, takže děkuji za potvrzení ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!