Zimní lakování

by - 18:19

Ano, tohle měl být návod na další vánoční lakování, jaké jste mohli vidět třeba tady, bohužel, před Vánoci nám vypadl internet a k tomu jsme doma měli spoustu pečení, na zakázku, že jsem se k blogu prostě nedostala. To ovšem ti z Vás, kdo sledujete můj instagram nebo facebookovské stránky blogu, už dávno víte. Říkala jsem si ale, že by byla škoda nechat toto lakování v šuplíku a protože má konečně začít mrznout, můžeme jej vytáhnout právě do mrazivých dnů! 


Vzhledem k ročnímu období, zvolila jsem barvy, které se mi k němu hodí nejvíce. Jinak, které mi jej nejvíc evokují, navzdory tomu, že venku je skoro jaro. Takže si připravíme bílou, nějakou stříbrnou nebo šedou se shimerem a třpytkatý lak. Podklad a nadlak už ani nezmiňuji, hihi.



Poté, co si nehty upravíme do žádoucí délky a tvaru, naneseme podkladový lak a necháme pořádně zaschnout.


Na podkladový lak naneseme dvě vrstvy barevného laku. Můžete zvolit jejich kombinaci nebo klidně vybrat jen jeden z nich. To je čistě na Vás a Vaší fantazii. Já si prsteníčky odlišuji už minimálně dva roky a nejen prsteníčky.


Když barevný lak zaschne, přichází na řadu třpytky. S nima se člověk může vyblbnout, buď jich dáte jen slabou vrstvu na celý nehet nebo je třeba jako já navrstvíte ke konečkům nehtů. Tady se opět fantazii meze nekladou.


Výsledek už jen přetřeme vrchním lakem, abychom se naším výtvorem mohly chlubit co nejdéle! Pokud se Vám ale tohle zdá jako jednoduché a chtěli byste něco víc, tak čtěte dál...


V tomto případě je výběr barev podobný, jen jsem třpytkatý lak nahradila světle modrým, mohl by ale být třeba světle růžový nebo naopak mentolový. Zkrátím fázi s podkladovým lakem a rovnou se vrhneme na barevný lak - nehty si nalakujte všemi třemi barvami dle libosti, jak Vás zrovna napadne.


Poté si všechny tři barvy nalijte, pozor, jen kapku, na nějaký otíratelný povrch. Mně se osvědčilo sklo nebo třeba víčko od marmelády. A připravíme si ťupkovátko a vatový tampónek nebo papírový kapesník, do kterého budeme ťupkovátko během malování otírat.


A pak už jen ťupkujeme, tu s menším či větším množstvím laku, abychom dosáhli pomyslného stínování. Já zvolila tentokrát tečky u kořene nehtu, abych vyzkoušela zase něco nového. 

Jak se Vám lakování líbí? Zkusíte ho? Které se Vám líbí víc? A co nosíte na nehtech teď koncem roku? Pochlubte se...

PS: Nezapomeňte, že do půlnoci 31.12.2015 běží tady na blogu soutěž, více najdete tady.

You May Also Like

3 komentářů

  1. Obojí vypadá naprosto skvěle! Zrovna dneska jsem si koupila umělé nehty a všechny věcičky k tomu, aby na mých nehtech držely a vypadaly přirozeně - takže děkuji za tip, jak je ozdobit. Jsi šikovná, moc se mi to líbí! :-)
    Definitely Different

    OdpovědětVymazat
  2. Oboji vypada skvele. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Ten bílý lak od Rimmelu mám zrovna teď na nehtech :D

    TOP Kosmetika Roku 2015

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!