podzimní TAG

by - 6:00

Teploty klesly, zase je dýchatelno, vzduch se horkem netetelí, rána jsou chladná a mlhavá. Pomalu ale jistě se hlásí o slovo podzim, a tak jsem se rozhodla pro Vás připravit podzimní TAG. Otázky jsem našla na internetu a trochu jsem si je poupravila, tak snad se Vám to bude líbit, jdeme na to!


1. Proč (ne)máš ráda podzim?
Já osobně mám ráda všechna roční období, každé má něco! Na podzimu mám ráda jeho začátek, tedy babí léto, slunečné dny, kdy se sluneční paprsky odráží od barevného listí. To se mi líbí! To, jak je příroda zbarvená. Méně už jsou mi po chuti deštivé dny, ale ty mají čas od času něco do sebe.

2. Jak trávíš podzim?
Mé oblíbené podzimní činnosti jsou dlouhé procházky v přírodě a napadaném listí, pouštění draka nebo sledování pěkného filmu s hrnkem čaje doma v teple. Dříve jsem navlékala korálky a letos budu vybarvovat kreativní omalovánky, více asi bude na instagramu.


3. Na jaký film nejraději koukáš na podzim?
Asi nemám vyloženě podzimní film, přestože se nabízí Podzim v New Yorku. I tak si ale vždy vybavím film Nedotknutelní, který jsem viděla právě na podzim pár let zpátky, když jsem byla ve Švýcarsku.

4. Slavíš Halloween?
Ne, nemám ráda přebírání cizích svátků, takže pro mě Halloween úplné tabu. Vlastně, když se tak zamyslím, nikdy jsem nebyla na žádné Halloweenské party. Ale jinak maškarní mám moc ráda!

5. Jaké je Tvé nejoblíbenější podzimní jídlo?
Já, milovník jídla, většinou nerozlišuji mezi jídly podle ročního období, pokud se nejedná o vyloženě typickou surovinu jako jsou třeba borůvky, kromě léta nemají chuť. Nicméně, jako podzimní považuji hraběnčiny řezy a jednoznačně dýňovou polévku.


6. Co na podzim pálíš, svíčky nebo vonné tyčinky?
Já jsem svíčkový člověk. Mám svíčku zapálenou občas i v létě, takže odpověď je jasná - svíčky. Momentálně mám na stole pětici z IKEA, každá z pět svíček je jinak vysoká a široká, to je moje! Ale voňavé svíčky mi nevadí, ale nemusím takové ty čokolády a prvoplánově sladké vůně. 

7. Halíš do podzimu i své líčení?
Když je v létě horko, tak jde prakticky všechna kosmetika stranou. Vystačím si s krémem, řasenkou, občas tužkou na oči, když mám náladu na linky, a rtěnkou. S podzimem ale ožívá má fantazije a chuť se malovat, a tak vytahuji paletky a stíny. Obvykle byste mě našli s hnědými, zelenými, modrými či bordó odstíny na očích.


8. Jaké je Tvé nejoblíbenější podzimní pití?
Vzhledem k vinobraní, které se koná na začátku podzimu, a listopadovým svatomartinským oslavám je to rozhodně víno. Když ale není důvod k oslavě, tak nepohrdnu dobrým čajem. Miluji mátový, zelený s jasmínem nebo vanilkový, do kterého si dávám kapku mléka. Ten jsem objevila loni v Bretani a tiše doufám, že jej najdu i tady v Čechách.

9. A jaký je Tvůj nejoblíbenější podzimní kousek oblečení?
Ať už jdu kamkoli, nezapomínám doma šálu. Mám jich na rozdávání, jednobarevní či strakaté. Šály kolem krku nosím většinu roku a tak trochu za to viním tu moji francouzskou ujetost, protože první šálu jsem si přivezla z Francie.

10. Jaká je Tvá nejoblíbenější podzimní písnička?
Musím říct, že oblíbené písničky se u mě docela střídají. Většinou závisí na momentálním rozpoložení a nikoli na ročním období. Nicméně, písnička, která mi teď hraje doma téměř každý den, je Nafrněná od Báry Polákové. Její text se dá použít na lidské vztahy a dnešní společnost obecně a její klip mě prostě jednoduše baví.



Tak a to je vše. Co máte rádi na podzimu nebo co Vás naopak štve? Uděláte ten TAG? Pokud ano, dejte mi vědět, ráda si jej přečtu.

You May Also Like

3 komentářů

  1. Moc hezký tag! já mám taky ráda všechna roční období, svíčky a film Nedotknutelní. Jinak jsem si poprvé pustila tuhle písničku a je fakt super! videoklip se mi moc líbil. Díky za tip! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný tag :) Já mám podzim moc ráda, hlavně když venku prší já pálím svíčky a piju horký čaj :)

    Neon Navy or Neon Kiss?

    OdpovědětVymazat
  3. Já podzim miluju <3 Nejradši na tom mám ty šály :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!