výletování

by - 8:38

Přestože poslední dny jsou věnovány škole, konkrétně diplomce, našla jsem si i čas na přátele. Tentokrát mě čekal výlet na sever (vzpomínám na Dobytí severního pólu Járou Cimrmanem, pokud neznáte, koukejte to napravit) do Harrachova. Měli jsme se tam sejít s několika přáteli a i když jsme nakonec nedorazili všichni, bylo to velmi příjemné! Pojďte se podívat!

Cestovala jsem z Brna a když jsem čekala na autobus na Černém mostě v Praze, už jsem měla půl cesty za sebou. Já osobně mám ten pocit "být na cestě" hrozně ráda. To těšení se, jak bude v destinaci a koukat se oknem při jízdě, to je moje! Kdo to tak má taky?



Byla jsem docela ráda, že jsem do Harrachova dorazila za světla. Naskytlo se mi nádherné světlo a potmě bych tu jít rozhodně nechtěla, rozhodně ne sama!


Výhled z pokoje byl bezkonkurenční. Mohla jsem litovat ty odvážlivce, co se v dešti vydali na svah. Ano, jsem zhýčkaná a už tohle nedělám, ale vždy si vzpomenu na dětství, kdy se na lyže vyráželo za každého počasí. Jaké jsou Vaše vzpomínky na hory z dětství?



Počasí nám nepřálo, a tak pěší výlet naplánovaný na sobotu padl. Místo toho jsme vyrazili na zámek Sychrov. Já tam nikdy nebyla, takže bylo fajn rozšířit si obzory.


Zrovna byly před zámkem nějaké trhy a jaké bylo zklamání, když se platil vstup na trhy a ještě pak do zámku? Trhy navíc nebyly nic moc, takže jsem zaplatila padesát korun za to, abych se skrze ně prodrala ke vstupu do zámku. Nepochopíš!


Samotné nádvoří zámku je pěkně upravené a při pohledu na vymalované erby jsem vzpomínala na Francii, bylo tam dost měst z Bretaně, třeba Fougères vzpomínáte?


Pohled z parku na zámek mi připomínal spoustu pohádek, třeba Nejkrásnější hádanku.


Tu mi ovšem připomínala i oranžerie. Na to, že byla docela zima, bylo v areálu zámku dost lidí.


Během prohlídky jsme dost vymrzli, a tak jsme se těšili na oběd. Já se roztála pod sílou bramboračky a horkého čaje v harrachovském pivovaru, který sousedí se sklárnou.


Povedlo se nám přijít tak, že byla otevřená a mohli jsme se jít po ochozu podívat. Bohužel se ale zrovna střídaly směny, a tak jsme toho ruchu moc neviděli.


Sobotní večer jsme pak zakončili u vína a při tanci na diskotéce. V neděli jsme se už rozjeli všichni zpět do svých domovů a já se v Praze ještě potkala s Lucy. Navštívily jsme spolu Mlsnou kavku, ale o té až zase někdy příště!

Byli jste někdy v Harrachově? A kde jste byli na posledním výletě?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Ahoj, tento článek se mi moc líbí! Harrachov je taková naše rodinná srdeční záležitost. Už táta se tam učil jako malej lyžovat, takže tam rodiče brávali i nás s bráchou a minulé léto jsme se tam podívali i s přítelem. Letos bychom se tam chtěli vrátit, ale už za nějakým wellness :-) Pokud tam ještě někdy budeš, doporučuji se kouknout kousek za hranice, do Polska, do městečka Szklarska Poręba. Je to asi 6km od Harrachova, takže se to dá v pohodě zmáknout i jako pěší výlet a je to tam vážně super - obchůdky, dobrá zmrzlina, i lanové centrum :) Já mám radši hory kupodivu v létě (možná proto, že lyžovat neumím, ale snad se to ještě změní :-)). A poslední výlet byla asi Kutná Hora minulý měsíc, ale dneska odpoledne jedeme na krátký výlet do skanzenu do Přerova nad Labem :-)

    Měj se hezky! :-)
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Na sychrově jsem byla kdysi hoodně dávno na svatbě naší známé (ech byly mi asi 4 :D). Jinak miluju ten pocit, když jsi na cestách, to se s ničím nedá srovnat :-))

    OdpovědětVymazat
  3. V Harrachově jsem nikdy nebyla, ale snad se tam taky jednou vypravím. Poslední náš výlet bude hned tento víkend, protože vyrážíme do Beskyd, už se těším, jak vypadneme z města.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně to stojí za vidění ;) Beskydy jsou také fajn, vlastně, jakýkoli výlet :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!