velikonoční hrášková polévka podle Mačingové

Velikonoční pondělí se neslo v duchu předchozích dní, chvíli svítilo sluníčko a za chvíli chumelilo. Člověk netušil, jak se obléct. Koledníci přišli a pořádně nás vyšlehali. Pokud Vám zbyla nějaká vajíčka. můžete si udělat výbornou pomazánku, recept tady. Pokud jste ale přejedeni a dali byste si raději k večeři jen něco zeleného, čtěte dál!

Jedná se o recept, který není náročný na suroviny a ani načas. Pokud budete jíst jen polévku, jako hlavní jídlo, pro jednu osobu budete potřebovat:


Suroviny:
200 g mraženého hrášku
1 polévková lžíce bazalkového pesta
1 polévková lžíce másla (ne, margarínu)
sůl, pepř


Postup:
Mražený hrášek vaříme dvacet minut v půl litru vody a s jednou lžící zeleného pesta. Když je hrášek vařený, přidáme na závěr ještě lžíci másla na zjemnění, pořádně promícháme a odstavíme. Poté polévku pořádně rozmixujeme, osolíme a opepříme a můžeme podávat! Jak jednoduché, že?

Dobrou chuť! 

Jste polívkoví? Jaká polévka je Vaše nejoblíbenější?

4 komentáře:

  1. já jsem polívková! mám ráda snad úplně všechny.. vývary, krémy.. všechno. ale ze všeho nejlepší je pořádný babiččin poctivý vývar s játrovýma knedlíčkama a domácíma nudlema!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také polévková. Nejvíce mám ráda domácí čínskou polévku s chilli, ta mě spolehlivě zahřeje a vyžene bacily ;)

      Vymazat
  2. Mňam .. hráškovou polévku miluju. Já si ji dělávám s uzeným lososem, to je teprve lahoda :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teda musí být mňamka, s lososem ji neznám :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!