moje poprvé TAG

by - 6:00

Tento tag mě zaujal při brouzdání na internetu a chtěla jsem Vám jej napsat již v lednu, ale tam bylo inspirace a učení dost, takže jsem ho volně přesunula do prvního únorového týdne. Jak již název napovídá, budeme se bavit o všem, co má přízvisko "poprvé". Já se řídím heslem, že "všechno je jednou poprvé", tak uvidíme, na co všechno se dneska dostane!

zdroj

1. Stále se bavíš s první láskou?
Já se bavím,ve větší či menší míře, se všemi mými láskami.

2. Jaký byl Tvůj první alkoholický drink?
Mám naštěstí rodiče, kteří razili taktiku "vše ochutnej s námi, a pak budeš vědět, co pít", takže to bylo určitě s nimi, ale co to bylo. Zda víno, pivo nebo šampus. To už si nepamatuju. Kdyby se ale počítal první samostatný drink mé osoby, tak by to asi bylo červené víno s kolou nebo mojito.

3. Jaká byla Tvá první práce?
Musíme vzít v potaz fakt, že jsem stále student, takže se budeme asi bavit jen o brigádách. Mezi mé první patřilo pečení cukroví na zakázku nebo psaní článků do Berounského deníku. Jo, a také nesmím zapomenout na roznášení letáků, to byla makačka! Poté, ta první seriózní, když nepočítám deník, bylo provázení na Karlštejně (mimojiné, kdyby jste někdo o takovou brigádu stál, máte možnost se přihlásit do právě probíhajícího výběrového řízení, více zde).



4. Jaké bylo Tvé první auto?
Vlastní auto zatím nemám, ale v autoškole jsem jezdila s vozem Peugeot 206 a doma trápím Ford Fiesta a Škoda Octavia.

5. Kdo Ti dnes jako první napsal zprávu?
To je jednoduché. Můj milý, protože má vzhledem k svému pobytu v Saudské Arábii oproti ostatním dvouhodinový náskok, hihi.

6. Kdo byl dnes tou první osobou, na kterou jsi myslela?
Hmmm, vzhledem k tomu, že mě probudily zvony z nedalekého kostela, tak první osobou, na kterou jsem myslela, byl Marek Vašut ve filmu Román pro ženy, kde nadává na zvony coby nástroj, jak dostat lidi do kostela a navrhuje metodu balónu ve tvaru božího oka.


7. Kdo byl Tvým prvním učitelem?
V první třídě to byla paní učitelka Šináglová, byla přísná, ale spravedlivá. Uměla si získat respekt a všichni jsme ji měli rádi. Ty, které přišly po ní, už nebyly takové.

8. Kam jsi poprvé letěla letadlem?
Tak to si pamatuji naprosto přesně. Bylo to do Dublinu, když jsem mířila na dvoutýdenní plavbu kolem západního pobřeží Irska v rámci programu, který měl za cíl šířit yachting v Čechách. Letěla jsem sama, tedy s dalšími deseti Čechy, které jsem ale do té doby neznala, takže to byla pořádná dávka adrenalinu. A sama jsem pak letěla ještě mockrát.


9. Kdo byl Tvou první kamarádkou, stále se spolu bavíte?
Své první kamarády jsem potkala ve školce, ale s většinou nejsem v kontaktu. Mou první kamarádkou v první třídě byla a stále je Kája, se kterou jsme se seznámily první den, kdy já jsem si k ní přisedla a rovnou jsme se domluvily, že spolu budeme kamarádit. Bylo to kouzelné a i když nás potkaly rozpory a hádky, tak se dneska scházíme na kávičky a drbeme o všech novinkách.

10. U koho jsi poprvé spala?
Já jsem od malička všudezdejší, takže jsem poprvé spala u babičky jako malá. Ale pokud se jedná o kamarády, tak to byla jasně Kája. Myslím, že to bylo ve druhé třídě, kdy jsme spolu s jejími rodiči jeli do Národního divadla na Sen noci svatojánské.

11. Kdo byl dnes tím prvním člověkem, se kterým jsi mluvila?
Ehm, na bytě jsem celý víkend sama, takže dneska to byl kolem poledne pan domácí, co nám přišel přidělat poličku do skříňky.

12. Na čí svatbě jsi byla poprvé?
Na svatbě našich, bylo mi šest nebo sedm, chyběl mi jeden přední zub a měla jsem na sobě červené šaty s černými puntíky.

13. První zlomená kost?
Bylo to ve čtvrté nebo v páté třídě a stalo se to na bratránkově narozeninové oslavě. My jako děti jsme blbly v obýváku a s kamarádkou jsme měly gymnastickou průpravu, a tak jsem různě cvičily. Já ale spadla ze stojky tak blbě, že jsem si pravou ruku, tedy konkrétně prsty od ukazováčku po malíček různě zlomila a vykloubila. Rovnali mi to pod narkózou a nebyli si jistá, zda budu i nadále pravačkou. Naštěstí jí jsem.

14. První piercing?
Druhá dírka na pravém uchu. Původně jsem chtěla dvě, ale pak jsem od toho upustila. Toužila jsem také o piercingu v horní části ucha, do chrupavky, jsem ale posera, a tak z toho sešlo.

15. První země v zahraničí, kterou jsi navštívila?
Německo, nejprve s našima, když tam táta měl nějaké zakázky, a pak na Vánočních trzích.

16. První film, který jsi viděla a pamatuješ si ho?
Mám dilema mezi dvěma, a tak Vám uvedu oba. Pamatuji si z dětství, jak jsem byla s mamkou v kině na Zachraňte Williho. Pamatuju si hlavně závěrečné titulky a píseň Michaela Jacksona. A pak Kudrnatá holka, kterou jsme si půjčovali na videokazetě.


17. Kdy jsi byla poprvé po škole?
Nevzpomínám si, je možné, že nikdy. Jsem hodná holka, hihi.

18. Kdo byl Tvým prvním spolubydlícím?
Anetka, s tou jsem bydlela v prvním semestru v Brně na magistru. Nedivte se, na bakaláři jsem bydlela sama.

Když tak koukám na ty otázky, bylo to vcelku vyčerpávající, Vás se zeptám, jaká byla Vaše první pusa (ne od maminky či babičky)?


You May Also Like

8 komentářů

  1. Karlštejn by sa mi pacil, ale mam to daleko :-)
    //kaviareň//

    OdpovědětVymazat
  2. To je pěkný tag, milý, možná jej taky zpracuju :) Mrzí mě, že já se se svou první láskou nebavím, neodpustil mi rozchod, ale ráda bych jej po těch letech viděla. A první pusu jsem dostala ve školce na postýlce, když jsme šli spinkat po o :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, školková pusa! No, s tím prvním klukem to chápu, ale třeba se to ještě vytříbí, mě to s těma mýma také chvíli trvalo ;)

      Vymazat
  3. Tagy mám moc ráda. První pusa? Těžko si už vzpomenout asi je to moc dávno :-/ ale asi to byl kluk, o kterém jsem si ve svých čtrnácti myslela, že je to moje životní láska. No, nebyla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem měla spoustu (ne)životních lásek :D

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj super dotazník, ještě by mě zajimalo jestli by jsi třeba někdy zkusila něco takového když by si měla možnost? Nebo jestli už si třeba něco takového nezkoušela :) Mě to právě docela láká i když je to takový intimnejší tema.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!