Láskou šílená

by - 11:41

Dnešní psaní se nebude věnovat Valentýnu a ani mé osobě, nýbrž paní Bridget Jones. Kdo sledujete můj instagram a facebook, už jste zaregistrovali, že se mi do rukou dostal třetí díl o této zmatené persóně, která je tak zmatená až je roztomilá. A jak to s ní bylo v třetím dílu?

Když jsem poprvé knížku uviděla, lekla jsem se těch skoro čtyř set stránek, na druhou stranu jsem si říkala, že to bude určitě lehké čtení, takže to sfouknu rychle. Pak ale přišly zkoušky a tak, což mé čtecí plány pozměnilo a já knížku měla skoro měsíc rozečtenou. Teď už ale hrdě můžu říct, že je dočtená a jsem plná dojmů!


Knihu jsem otevřela s myšlenkami na druhý díl filmu, přiznám se, četla jsem jen první díl knížky, druhý mě minul, ale tak nějak mi to nesedělo v posloupnosti. Uhodli jste, nečetla jsem si anotaci na zadní straně knížky, což jsem asi měla udělat, protože by mě hned na začátku nepřekvapilo, že v příběhu chybí Mark a přibyly tam dvě děti.


Bridget se ale nezměnila, stále si hlídá váhu, počet skleniček alkoholu a spoustu dalších věcí. Stále je nesvá, má malé sebevědomí a připadá si nemožná. V práci je to jako na houpačce, stala se z ní scénáristka, ale stále je děj plný jejích kiksů, které jsou ve spojení s ní naprosto nevyhnutelné.

Proplouvá životem, jak se dá, někdy je líp, jindy hůř, třeba když učitel jejího syna vidí její tanga, když se zasekne na stromě. Dokážete si Bridge představit na stromě? A samozřejmě nechybí její přátelé a starý dobrý prasák Daniel. Otázkou je ale, kdo bude stát tentokrát vedle ní, kdo ji bude oporou?


Knížka se četla skvěle s kávou, čajem i vínkem. Poplakala jsem si u ní, i jsem se dost nasmála. Její rozsah mi přesto přijde trochu přitažený za vlasy, jde o nejtlustší ze všech tří dílů, každopádně můžu tento počin Helen Fieldingové doporučit jako oddychovou četbu pro volné chvíle a útěk od reality.

You May Also Like

6 komentářů

  1. Oddychove citanie mam rada. Nejako si vsak nepamatam ci som citala aj tento treti diel.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jsem nevěděla, že existuje knižní podoba! :) Díky za tip Baruš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem netušila, že existuje třetí dál, Kami, takže nemáš zač ;)

      Vymazat
  3. Já nečetla ani jeden díl, ale chci si je přečíst všechny. A už se moc těším jak bude třetí díl v kině, určitě na něj zajdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do kina nejspíš nepůjdu, protože jsem měla ráda starou dobrou Bridget a když je teď René "vyžehlená", neláká mě to.

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!