čtrnáctý únor

by - 6:00

Patřím mezi revoluční děti, tedy generaci, která už zažila všechny ty vymoženosti z Ameriky, walkmany, diskmany, internet a mobily. Kromě toho všeho ale také globalizaci, tedy i svatý Valentýn, srdíčka v oknech a marketingovou masáž, na konci které si člověk, co nekoupil ani jedno srdíčko, musí zákonitě připadat jako idiot. Proč já to tak nemám?

zdroj
U nás doma se vždycky na sv. Valentýna konala rodinná večeře, mamka dostala růži a my jako děti nějakou maličkost, postupem se to lišilo a nyní se to ustálilo na vtipných kalhotkách. Nesmějte se, ale je to tak, asi nejbizarnější byly proužkaté s chobotničkou. Je to takový vtípek a vždy šlo spíš o to, že jsme strávili večer spolu.

Nemám ráda Santu, soby a Valentýn. Nejsou to naše svátky a mnohem raději dostanu pusu na prvního máje pod třešní nebo jiným rozkvetlým keřem, než plyšáka čtrnáctého února. Co hůř, tak lidé, co jsou sami, musí zákonitě trpět tou masáží před sv. Valentýnem. Všude srdce, květiny, slevy 1+1 a kdo to nekupuje, je divný!

Přiznávám, letos jsou ty mé pocity umocněny tím, že můj milý odjel na dlouho pryč a budu sama, ale za normálních okolností mám názor stejný, sv. Valentýn nee, první máj ano! Amen!

Máte to stejně nebo sv. Valentýna využíváte k tomu, abyste si s miláčkem udělali pěkný večer?

You May Also Like

7 komentářů

  1. Hezky napsáno, já mám první máj také radši, ale zase proč to bojkotovat. My si dáreček dáme (a zrovna mám pro přítele vtipné trenky :D) a pak to tak nějak oslavíme spolu sami :-) Takže když už se to sem tak dostává, proč to nevyužít. Samozřejmě více prožívám ty české, ale zároveň mám ráda všechny akce, které sblížují lidi. Před rokem jsme dokonce dělali den díkuvzdání, ale protože to bylo s partou, tak jsme to nazvali partodání :-)) Každý něco obstaral a jelo se ke kamarádovi, kde byla hostina.

    Já chápu, že ten pohled na Valentýn je všelijaký, ale zase mi připadá zvláštní zrovna 14. (letos jeste v sobotu) si neudělat hezký večer s partnerem jenom proto, že je Valentýn, ten prokletej americkej svátek, kterej neslavím :D

    Měj se hezky :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor, to partodání je super nápad. To musím někdy zkusit ;-) Chápu, že to člověk chce nějak oslavit a udělat si pěkný večer, jen mi vadí ta mediální a reklamní masáž kolem :)

      Vymazat
    2. Souhlasím, taky mám nejradši náš první máj, ale jakékoli zpestření myslím není na škodu, obzvlášť v únoru :) Jinak slavíme ho samozřejmě nekomerčně, kytička, sladkosti, večeře, nějaký společný plán jako výlet nebo kino apod :)

      Vymazat
  2. JJ, souhlasím! Já miluji 1. máj. Valentýna jsem nikdy zvláště neprožívala.

    OdpovědětVymazat
  3. my valentína nejak extra neslávime, ale vždy si radi urobíme radosť aspon nejakou drobnosťou, či si zájdeme na večeru atd. Osobne mi tieto sviatky nijako nevadia.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si tedy nějaké marketingové masáže vůbec mevšimla a nemyslím si, že je to tak jak píšeš. Znám spoustu singl lidí a Valentýnem rozhodně netrpí. Vtipné kalhotky jsou fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šťastný člověk, že tě to minulo ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!