pochoutka šmrncnutá Itálií

by - 6:00

Matně si vzpomínám, kdy naposledy jsem přidala recept. Při novoročním prohlížení blogů jsem se rozhodla, že letos vyzkouším více nových receptů, abych si rozšířila kuchařský repertoár. Ještě není ani polovina ledna a já mám za sebou první pokus a hned jsem kápla na vynikající jídlo, proto se s Vámi o něj podělím, tak jdeme na to!


Inspirace přišla z jednoho letního čísla časopisu Albert, který je distribuován zdarma ve stejnojmenné síti supermarketů. Obvykle si ten časopis vezmu a jen tak ho prolítnu. Myslím, že jsem zatím podle něj ještě nevařila. No, vše je jednou poprvé. Dneska tedy budeme připravovat kuřecí prsa zapečená s bramborami, rukolou a cherry rajčátky. V původním receptu byl špenát, ale mě se podařilo ulovit v krámu pěknou rukolu, tak jsem to trochu pozměnila.


Suroviny (pro dva):
2 kuřecí prsní řízky
60g rukoly
60g smetanového sýra (já použila Lučinu)
sůl, pepř
cherry rajčátka (tak, aby jste měli větvičku na každý řízek)
4 střední brambory
2 stroužky česneku
1/2 cibule 
lžíce olivového oleje (já použila řepkový)
pepř

Postup:
Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 200°C a pekáč si vyložíme pečicím papírem. Půlku cibule oloupeme a nakrájíme ji na velmi tenké plátky.


Nakrájenou cibuli dáme do misky a zalijeme ji vroucí vodou tak, aby byla celá ponořená. Prostě ji spaříme a necháme ve vodě čtvrt hodiny odpočívat


V mezičase si oloupeme brambory a česnek, obojí taktéž nakrájíme na velmi tenké plátky. Dáme do větší mísy, kde bohatě posypeme pepřem, zalijeme olejem a přidáme spařenou cibuli a vše pořádně promícháme. Bramborovou směs pak dáme do pekáče a strčíme na 30 minut do trouby.


Když se nám pečou brambory, můžeme se vrhnout na přípravu zbytku. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Mezitím se budeme věnovat kuřecím řízkům. Maso si omyjeme a bohatě posolíme z obou stran a necháme odpočívat. Okapanou rukolu smícháme se smetanovým sýrem a omyjeme větvičky rajčat. Pak už stačí jen počkat, až bramborám v troubě vyprší čas.


Na předpečené brambory dáme maso, na něj navrstvíme rukolu a rajčátka. Uděláme takový malý kopeček. (Já té rukoly měla hodně, ale Vám jsem už do surovin napsala správné množství.) Takto připravený pekáč vrátíme zpět do trouby, a to na 25 minut. A je hotovo!


Tak co, zkusíte to taky? Mě se rukola lehce připekla, protože jsem ji nevytáhla včas z trouby, Vám ale těch 25 minut bude sedět. Dejte mi vědět, zda máte rádi zapékaná jídla a jakou kombinaci zeleniny máte nejraději.

You May Also Like

4 komentářů

  1. Mňam, vypadá to moc dobře, umím si to dobře představit i s tím špenátem :) Zapékané jídla mám moc ráda a občas dělám něco podobného, jen bez zeleniny nahoře a zaliju to smetanou. Taková nezdravější verze :D Zeleninu mám ráda asi veškerou, jen rajčata raději nezapečená ale čerstvá, trochu mi vadí ta scvrklá slupka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, mě ta slupka také nejdřív vadila (u jiného receptu), ale zvykla jsem si. Můžu to jedině doporučit a pokud to budeš, Kami, péct, pošli mi fotku, jak se ti to povedlo ;-)

      Vymazat
  2. Pečenú zeleninku veľmi ľúbim a toto vyzerá na riadnu mňamku, pridávam si do záložiek :-) **Iva Ora**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to dost podobně, hned si mě tahle dobrota získala. Pak dej vědět, jak se ti to povedlo ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!