Vánoční boubelení

by - 7:30

Asi jste si všimli, že se na blogu vyrojila spousta článků s přízviskem "vánoční", holt se nám ten Ježíšek blíží a je s ním spojena spousta věcí, ale nebojte, brzy to skončí. Čemu se budeme věnovat dnes? Boubelení, protože tu dlouho nebylo a protože mi přijde důležité právě o Vánocích. 

zdroj

Nečekejte, že Vám tady budu říkat, držte se, odpírejte si a hlavně počítejte kalorie! To fakt ne, lhala bych Vám i sobě do kapsy, a to v žádném případě nechci. Stejně jako jsem si neodpírala ve Francii, nemám v plánu to dělat o Vánocích. Jsou jednou do roka a chci si všechny ty vůně a chutě užít.

Pozor, to ale neznamená, že přijedu domů a sním půl chalupy! O Vánocích obzvlášť platí pravidlo: "všeho s mírou" aneb můžu "to je na chuť, ne, na nažrání"! Když se tímto budete řídit a třeba si jednou za den dojdete na procházku (chtěla jsem říct zabobovat nebo jít na pořádnou koulovačku, to by ovšem ale musel být sníh, že) nebo si třeba dojdete zabruslit na zimní stadion, nemůže se Vám stát, že budete po Vánocích jako koule a budete mít deset kilo navíc.

zdroj
Vím, že se mi to říká, ale věřte, že odpírat si kousek cukroví, a pak sežrat půl krabice, to není cesta ke štěstí. A na závěr přicházím s pár tipy, jak se třeba lépe uhlídat.

  • jezte z menšího talířku (ano, je to ohrané, ale myslím, že na Vánoce to doopravdy funguje)
  • cukroví zobejte k snídani nebo nejpozději po obědě, večer si ho už schovejte na ráno
  • pijte dostatek vody (nejen kávičky, šampíčka a podobně)
  • raději berte od každého trochu než jeden velký kopec
  • vše si pořádně vychutnejte

Na závěr snad už stačí jen dodat, Vánoce si užijte, nemá smysl se trápit tím, že si dobroty odepřete, protože dřív nebo později na Vás ta mlsná skočí a buď sníte půl krabice cukroví na posezení nebo si to vynahradíte jinde a to za to nestojí.

Takže hlavu vzhůru a nebojte se, já po návratu do Čech taky lehce nakynula, ale společnými silami to po Novém roce zase rozhejbáme.

Jaké jsou Vaše tipy, abyste nebyli na Vánoce přecpaní a nafouklí?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!