Kdo maže, ten jede

by - 6:00

Období zimy je ohrožujícím obdobím pro naši pokožku, zima a mráz ji vysušují a my se musíme bránit. Já ale patřím k lidem, kteří nesnáší mastnou kůži a mastný obličej a kdyby to šlo, tak bych mazání úplně vymazala (hihi) z mého života. Jak to tedy dělám?


Když mi bylo dvacet, přišla mamka a řekla: "Čím dřív si začneš mazat obličej, tím déle bude mladistvý." Tuto informaci jsem přijala. Vyfasovala jsem denní a noční krém od babičky a nějakou dobu se mi to i dařilo. Bohužel ne napořád. Krémy na obličej měním, nejsem věrná jedné značce, ale dneska mi na nočním stolku stojí Mixa.


Mnohem víc než tvář ale v zimních měsících vnímám pálení nohou. Zvláště pak kolem kolen a na vnitřní straně stehen. V Čechách tak nejen tyhle partie hýčkám krémem od Cien z Lidlu. Miluji kokos, takže je jasné, že jsem si tělové máslo zvolila právě v této parfemaci. Jeho balení je ale veliké a dost těžké (přestože je plastové), a tak jsem si ho nemohla vzít do Francie. V Rennes jsem se tedy musela poohlédnout po nějakém náhradníkovi a musím říct, že jsem měla šťastnou ruku. Krém od Le Petit Marseillais se rychle vstřebává, nenechává kůži mastnou a krásně voní, takže pokud budete mít někdy možnost si jej koupit, neváhejte.


Nejvíc v zimních měsících pečuji o ruce. Ano, na rukavice jsem často líná, a tak jsou mé prsty a dlaně přímo ohrožovány chladným počasím. Já se o ně ale pěkně starám, a to nejen v zimě. Během léta jsem je rozmazlovala krémem od Garnier, který se mi ale na podzim zdál dosti mastný, a tak jsem se rozhodla jej vyměnit. Hledala jsem náhradu a našla skvost od Treaclemoon.


Krém s názvem My coconut island je velmi příjemný, rychle se vstřebává, nemá silnou parfemaci, takže když si namažu ruce, vůně mě neruší. Ruce mám díky němu hladké a smutně koukám, jak ho ubývá. Pídila jsem se po něm na internetu, dá se údajně koupit v německé DM, ale u nás bohužel není. 


Přestože se nerada mažu, snažím se na to soustředit a nějakou tu tělovou kosmetiku používat, protože chápu, že je to třeba. Naštěstí nemám žádnou alergii nebo třeba exém, a tak si vybírám krémy hlavně podle parfemace.

Co Vy a krémy? Jaká je Vaše zimní péče o pleť?

You May Also Like

8 komentářů

  1. Já teď používám na tělo pistáciové mléko od Dove (vyživí krásně), na ruce krém od Garnieru (v červené verzi a ten zase není vůbec mastnej) a na obličej mám teď krém od Nivei a Balei :). Taky mě to mazání moc nebaví, ale někdy mě to tělo tak jakoby už svědí, když je třeba suché, tak to se pak člověk maže :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, také to svědění znám, a to pak mažu jako divá :-D

      Vymazat
  2. Ja som si tiez kupila Cien, ale este som ho nestihla vyskusat.
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
  3. To kokosové máslo od Cien mám taky a je božské! Hlavně tu vůni ze sebe cítím ještě ráno po probuzení :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to mám taky ráda, když vůni krému cítím ještě ráno na těle ;-)

      Vymazat
  4. Kokosové maslo som práve jedno minula a nebránila by som sa ďalšiemu...:-) Produkty s kokosovou vôňou mám asi najradšej:-) day by day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to z Lidlu mohu jedině doporučit, je bezedné :-D To balení je totiž obří... ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!