čas mezi svátky

by - 7:00

Vánoce jsou za námi, konec roku se neúprosně blíží a dny utíkají hrozně rychle. Já těmto dnům říkám prázdné, protože se toho moc neděje, počasí nám nepřeje a kdyby nebylo pár naplánovaných kafíček, tak bych je snad raději všechno prospala. A tak když přišla nabídla výletu do Mariánek, po chvilce váhání (měla bych se učit) jsem přikývla.

Mám ráda cestování, myslím, že jsem to tu už kdysi psala. Ráda někam jedu, ráda jsem na cestě, poslouchám muziku a užívám si pohled z okna. Tentokrát jsem část cesty věnovala učení, ale za Planou jsem nemohla odtrhnout oči od zasněžených polí. Vždy hledám srnky a zajíčky, kteří mi vykouzlí úsměv na rtu.



Tentokrát jsem jich ale moc neviděla, spíš cestou zpátky. Počasí nám nepřálo, bylo pod mrakem a ještě studeně foukalo. V kombinaci s mým nachlazením, které se mě nechce už skoro dva týdny pustit, to znamenalo pobyt venku v maximální délce devadesáti minut. 


Miluji focení, a tak s sebou tahám foťák, když můžu. Mariánky nebyly výjimkou, bohužel ale byly zklamáním. Kromě toho, že bylo hnusně, tak mě to město vůbec neoslovila a musím podotknout, že jsem tam nebyla poprvé. Těšila jsem se na nějaké pěkné fotky, ale moc jsem jich nepořídila.


Jen tento dům mě zaujal, jak je členitý, pravidelný, oprýskaný časem a přes to je tak nějak zvláštně majestátní. Fotila jsem ho uprostřed přechodu, kde mě málem (jaké překvapení) přejelo auto. Jojo, já jsem takový fotografický kaskadér, klidně vběhnu i doprostřed kruhového objezdu pro pěknou fotku.


Navzdory tomu, že se jedná o lázeňské město, ulice zely prázdnotou a tento zapomenutý stánek to jen dokazuje. Vítr si hrál se zbytkem třásní a větviček. Jen tak prostě uprostřed ulice stál a nikdo si ho nevšímal.


O kus dál od prázdného stánku byl tento krámek. Podle všeho prodávají výzdobu všeho druhu, ale už jen kvůli té venkovní výzdobě bych tam nešla. Hrála jim tam venku i muzika, asi lákadlo na Rusy. Jedním slovem: hrůza!


Co mě ale okouzlilo byla tahle bílá dvojramenná lampa a ani mi nevadilo, že jí u nohy stojí tři popelnice. Tak nějak mi to zapadalo kompozičně. Ta pouliční lampa mi totiž evokuje atmosféru dřívějších dob a když ji vidím, vzpomenu si na lázeňské oplatky (aniž bych na ně v Mariánkách narazila, měli zavřeno).

Dneska už jsem zpět doma, tohle byl výlet jen na víkend. Jak trávíte tento čas mezi svátky Vy?

You May Also Like

4 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!