Vánoční tipy pro ni

by - 6:00

O víkendu se na blogu objevily tipy na vánoční dárky pro naše muže (tady) a dnes přichází čas na dárky pro maminky, babičky, kamarádky, sestry, prostě všechny skvělé ženy, které chceme o Vánocích obdarovat. Stejně jako u pánů přemýšlejte při výběru hlavně na obdarovávanou osobu a fakt, že dárek nemusí stát milion, aby udělal miliónovou radost!


Obecně bych řekla, že pro dámy je mnohem jednodušší vymyslet nějaký dárek. I tak se ale čas od času stane, že si uvědomíme, že některým ženám v našem okolí kupujeme stále to samé, a tak hledáme pro následující rok něco nového, tady jsou mé tipy.

1. vůně
Stejně jako pánům můžeme ženám dopřát pod stromečkem pěknou vůni. Tady to mají pánové podle mě mnohem jednodušší, protože mají citlivější čichové buňky (stejně jako chuťové buňky, když koření maso). Trh nám navíc nabízí širokou škálu produktů, krásnou vůni můžeme vybrat v drogérii nebo v parfumérii. Dokonce jsou k dostání takové, co krásně a dlouho voní a nezrujnují náš rozpočet.


2. předplatné
Často vzpomínám na film "Pondikavá dívka", kde Melanie Griffith tvrdí, že hodně čte. Ano, časopisy milujeme, i když v nich není často, co číst, rády jimi listujeme a prohlížíme si krásné fotky. Předplatné může být krásným dárkem pro ženu každého věku, ať už se jedná o Elle, Květy nebo třeba Praktickou ženu. Já osobně letos budu kupovat předplatné časopisu Apetit.


3. šperk
Většina žen má ráda šperky, některé preferují ty hodně blyštivé, jiné mají radši klasické a jednoduché. Výběr je veliký a já mám pro Vás dneska jeden tip, Zazou, jejíž šperky se mi hodně líbí. V její nabídce najdete náušnice, náhrdelníky, ale i brože, které krásné doplní v zimním období kabát, do kterého se chumláme.

i stojánek na šperky nebo šperkovnice mohou mít roli dárku ;-) 
4. zážitek
Každá žena touží být někdy středem pozornosti, být krásná a mít z toho nějakou památku. Mluvím nyní o profesionálním focení. Sama nejsem s těch, kteří by se rádi fotili, ale tato zkušenost mi dala hodně a musím říct, že díky fotografovi opadly veškeré obavy i stud. Voucher na podobné profesionální focení můžete najít třeba slevomatu nebo třeba u šikovného fotografa Tomáše Auera (tady), který fotil mě s mým přítelem. Vše bylo dopředu domluvené, komunikace rychlá a s fotkami jsme velmi spokojení. Já jsem focení vyhrála u Monči z themonica.cz. Kromě focení můžete pořídit třeba voucher na masáž nebo kosmetiku, prostě nějaké hýčkání.


5. kuchařka
Pokud máte ve svém okolí ženu, která ráda vaří, máte velké možnosti, protože pokud je to pro ni koníček a nikoli povinnost, uděláte jí radost buď nově vyšlou kuchařkou nebo třeba nějakým speciálním náčiním do kuchyně. Nemusí jít hned o hnětač těsta, ale třeba jen o keramický nůž nebo krásné chňapky. To byste nevěřili, jaký já jsem vždycky slavila úspěch s chňapkami, které v sobě měly všité magnety. Navíc, pokud jste zručnější, můžete je i sami vyrobit. Návodů je na internetu spousta.


6. kosmetika
Ať už dekorativní kosmetika nebo třeba jen nějaká příjemná pěna do koupele. I to udělá ženám radost, rády se nechávají hýčkat. Můžete jim třeba pořídit nějaké pěkné štětce na pudr, make-up či stíny. Nebo třeba nějakou pěknou paletku. Či už zmíněnou péči o pokožku, třeba mýdlo a krém stejné parfemace nebo rozpustné tablety do koupele. Verča z BlueberryPink na domácí tablety dělala nedávno článek (tady), pokud by jste je chtěli vyrobit a hledáte inspiraci.


7. kurz
Posledním tipem je opět zážitek, protože jsme aktivní ženy a rády se učíme novým věcem. Pěkným dárkem by mohl být třeba kurz šití, kreslení, jiného tvoření nebo třeba vaření. V nabídce je vaření s věhlasnými českými kuchaři nebo můžete třeba zvolit kurz sushi. Nabídka je i zde velmi široká a sami nejlépe usoudíte co by ženě ve Vašem okolí udělalo největší radost.


Tak, to je mých sedm tipů na dárky pro ženy. Dejte mi vědět, zda a k čemu Vás inspirovali a co chystáte zakoupit či vyrobit ženám ve Vašem okolí.

PS: Nezapomeňte na stále trvající poštovní soutěž o francouzský balíček (zde).
PS2: Pokud Vás zajímají i malé, krátké, zážitky z mého pobytu ve Francii, připojte se k blogu na facebooku (tady).

You May Also Like

12 komentářů

  1. vážně moc děkuju za tyto tipy, jako každý rok i letos trošku tápám, co všechno koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemas zac, budu jedine rada, kdyz to nekomu pomuze ;-)

      Vymazat
  2. Díky bohu za podobné články. Nemám totiž žádné nápady a s dárky pravidelně rok co rok těžce bojuji :D Co se týče dárků pro ženy - tam to ještě jakž takž jde, ale jakmile se jedná o dárky pro muže, je to konec naprostý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chapu, taky jsem to nejakou dobu tak mela, na muze jsem psala take, staci se podivat o dva clanky niz ;-)

      Vymazat
  3. Já budu kupovat vesměs všem kosmetiku a kabelku mamce :) Já sama bych ocenila asi všechny zmíněné dárečky. Na focení už jsme s přítelem také byli - dostala jsem to před měsícem k narozeninám a myslím, že to je fajn dárek - také bych ho doporučila :))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  4. S priateľom vám to spolu neskutočne svedčí, na obrázku ste veľmi zlatí! Dva roky dozadu môj priateľ prekvapil nielen mňa, ale hlavne moju mamku, ktorej bol darček určený tým, že vytvoril cewe fotoknihu od Fotolabu. Fotokniha pozostávala z krásne upravených a zoradených obrázkov a z iných drobných detailov z dovolenky mamky a mňa. Mamka už dva roky žiadala, aby som jej dala vyvolať dovolenkové fotky, ale nikdy sa mi to nepodarilo. Takže to bolo naozaj milé vianočné prekvapenie a mamka si dokonca od šťastia aj poplakala. Doteraz si sem tam túto knihu prelistuje. :-) Pokiaľ ide o darčeky, tak zaujímavým tipom by mohla byť aj pekná kazeta plná kvalitných ovocných a bylinkových čajov, mňa by taká určite potešila. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-) Fotokniha s těmi fotkami pěkně souvisí, je to krásný tip na dárek ;-)

      Vymazat
  5. Super tipy:) Pro ženy je to vždycky jednoduché, ale vymyslet dárky pro pány, to mi dá vždy zabrat!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, hlavní je se trefit do vkusu obdarovaného :-) Tipy pro pány jsou o dva články níž ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!