holčičí den v Rennes

by - 6:00

O víkendu jsme si s holkama udělaly holčičí den, kdy jsme společně obědvaly a vydaly se do víru nákupů pro svetry a vánoční dárky. Plány byly jasné, jak to ale dopadlo? Čtěte dál...

zdroj
Na nákupy jsme se vydaly do Almy, což je nákupní centrum na jihu města. Měl tam být obchod s francouzskou kosmetikou, kterou jsem chtěla pro Vás zakoupit do balíčků za poštovní soutěž (více tady). Bohužel mě ale krám zklamal a ostatní holky si také nic nekoupily, a tak jsme se vydaly o dům dál.



Lidí bylo všude plno, když je v neděli zavřeno a je v sobotu ošklivo, kam by rodiny s dětmi asi šly, že? No jasně, do nákupního centra. My jsme to tak nějak přežily, ale hlavně díky pauzičce v Brioche Dorée, kde jsme si daly ovocné mňamky, abychom nabraly energii do dalších nákupů. V centru už jsme s nákupama byly úspěšnější, já jsem koupila další vánoční dárky a také jsem si udělala radost v KIKO (o radosti někdy příště). 


Závěr celého dne byl jasný, film Samba. Hraje tam Omar Sy, kterého můžete znát z filmu Nedotknutelní. Byla jsem zvědavá na film i na to, jak to bude v kině chodit. Kristý našla jedno, kde lístek stojí 4,80 EUR, což je tady super cena. Kino mělo čtyři sály, ale systém jako za krále klacka. Vyvolávaly se diváci na chodbě. Film začínal ve 20:05, ale za deset osm bylo ještě brzo na to jít do sálu, a tak jsme spolu s ostatními čekali venku. Abyste tomu rozuměli, ani ve Francii (stejně jako ve Švýcarsku) nejsou očíslované sedačky, tedy které místo urvete, to bude Vaše. Oproti Švýcarsku tady měli i plastové podsedáky pro děti nebo lidi menšího vzrůstu. Je pravda, že sedačky byly hodně hluboké, ale i já jsem ze zadní řady viděla.

Film byl krásný, soundtrack milý a dost jsme se i zasmáli. Na ČSFD je charakteristika romantický/drama, což sedí. Příběh je o Senegalci, který chce zůstat ve Francii a má potyčky s imigrační policií. Spolupracuje s asociací, která se na tuto problematiku zaměřuje. Hledá si porůznu práci na černo. Setká se s Brazilcem, ze kterého se vyklube Alžířan a nakonec skončí... Nebudu Vám to prozrazovat. Hlavně proto, že co kdyby se ten film dostal do Čech.

Celé pěkné odpoledne ale pokazili dva mladí Francouzi, se kterými jsme měli problém cestou z kina. Hledaly jsme bar, kde bychom celý den zapily, když v tom na nás jeden z nich bafnul. Naprosto bez jakéhokoli důvodu a protože slyšeli, že nejsme Francouzi, začali se ptát a hádát, odkud jsme. Jen to celé bylo vyhrocené, nechtěli se nás pustit, bylo to nepříjemné, zhádaly jsme se s nima a "utíkaly" se někam schovat. Tato nepříjemná situace vrhla na všechno to pěkné, co tomu předcházelo, stín, který se jen tak nesmaže, bohužel.

Už se Vám někdy stalo, že jeden moment všechno zkazil? Máte rádi francouzské filmy?

You May Also Like

7 komentářů

  1. O jee...kvantum lidi to bych asi musela vyzrat celou kavarnu abych to vydychala:)...ale to by asi nebyl problem protoze ten dortik vypada bajecne:)...ano bohuzel se to obcas stava, ze cely povedeny den dokaze nahlodat nejaka blbost, kratka udalost a obcas to taky byva nepromyslena veta nekoho blizkeho...:/..ale i tak ten povedeny den zustava:)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že s postupem času naštěstí naše paměť selektuje a vybírá si jen to dobré ;-) naštěstí!

      Vymazat
  2. Ani nevím, jestli jsem nějaký francouzský film viděla :). No tak to muselo být nepříjemné s těma Francouzema .. sladká tečka vypadá výborně :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Baro, ovocna mnamka vypada vyborne. Trosku me zarazilo ten popis svycarskeho kina. Ja tu ziji uz 16 let a zatim jsem nebyla v kine, ktere by nemelo ocislovane sedacky ci plastikove sedatka pro deti... Mozna je to tim, ze jsem v nemecke casti. Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, já jsem byla v kině jen v Neuchâtelu

      Vymazat
  4. Ten koláček s malinami vypadá moc dobře, určitě musel být velice chutný:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je můj zdejší oblíbenec! Navíc je stále k dostání s čerstvými malinami, což je na tom asi to nejlepší! ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!