Dinard

by - 6:00

Dnes trochu netradičně otvírám nový týden cestovatelským článkem. Objevíme spolu opět kousek bretaňského moře, přestože nám už Vánoce klepou na dveře. Doufám, že jste dobře oblečeni, aby Vás neofouklo a můžeme vyrazit. Cílem naší cesty je Dinard.


Dinard je vyhlášený ne kvůli plážím, ale díky zdejším trhům, když přijedete před polednem, můžete si vybrat spoustu zajímavých věcí za malý peníz. Údajně vše od značkového oblečení až po vybavení kuchyně. My jsme je nestihli a ani jsme to neměli v plánu. Ten den jsme už měli v nohách Dinan (článek tady), a tak jsme se nejdřív posilnili galetkou se šunkou, sýrem, vejcem a salátem, a pak se vydali po promenádě kolem pláže.


Vzhledem k tomu, že už bylo sobotní odpoledne, rodiny byly spolu, trávily jej různě, ale v základu byly dohromady někde, což je moc fajn a myslím, že se to z Čech trochu vytrácí, a to je podle mě škoda. Tady lidi mají doopravdy čas na svou rodinu.


Nebo na své přátele, se kterými stráví nad petanguem klidně celé odpoledne. Ideálně v doprovodu s Pastisem a nějakým dobrým jídlem. Toho pána, co je právě "na ráně" jsem pak viděla se rozčilovat nad výsledkem, no, zdá se, že to není až tak poklidný sport.


Nebo mají Francouzi čas na sebe a své koníčky. A když nemáte zahradu, stačí malý balkón. Čekala bych, že se brzy uvolní a odporoučí se z prvního patra na chodník. Raději jsem tedy pod ním nešla, ale svou barevností krásně ničil ten šedivý den plný chmur a napětí.


U moře na pláži Vás přivítá Alfred Hitchock, jen nemám tušení proč. Každopádně fakt, že je ta socha reálně podělaná od racků jen dodává na autenticitě, nemyslíte? 


Při cestě po pobřeží narazíte i na "pohřebiště". Nedokázali jsme určit, zda to tam hází lidé z restaurací nebo doopravdy v tomto malém přístavišti končí všichni ti, co mají odejít na věčnost? No, my se tam nezdržovali, protože na nás ještě čekaly nějaké ty kilometry.


Při odlivu pobřeží Dinanu odhaluje své krásy, písečné duny i skaliska suplující ostrůvky. Bylo to tam docela pěkné, leč na Saint-Malo (článek tady), kam jsme se chystali poté to rozhodně nemá! Možná to dělá i to počasí, které nám spíš nevyšlo. My ale umíme cestovat, i když zrovna punťa nesvítí, a tak jsme zase jeli o město (přes záliv) dál, ale o tom zase příště.

Jak se Vám v Dinardu líbilo? Cestujete i za nepříznivého počasí nebo výletujete jen za slunce?

You May Also Like

7 komentářů

  1. Moc krásný článek! tohle místo jsem ještě nenavštívila, ale určitě se tam podívám. Já jsem s přítelem bydlela ve Vendée a v Bretani mám kamarádku s kterou často cestujeme po FR. Těším se na další článek. www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je velká výhoda, mít přítele ve Francii a mít možnost tu cestovat. Natož v Bretani. Rozhodně tu nejsem naposledy, je tu spousta krásného, co jsem neviděla třeba už jen proto, že nemám k dispozici auto...

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek :) Já jsem už výletovala i za příšerného počasí a bylo to super :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když máš správné vybavení, tak je to super ;-)

      Vymazat
  3. Opravdu parádní a zajímavý článek. Už se těším na další. Když na výletě nevyjde počasí, zas tolik to nevadí, hlavně, že člověk na tom výletě je, i tak to může být pěkný zážitek.
    Tak šťastnou cestu! Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Další cestovatelský článek se tu objeví již v průběhu tohoto týdne ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!