Malý, ale dělá divy!

by - 6:00

Dlouho se už na blogu neobjevil článek s nějakou kosmetikou nebo kosmetickými nákupy, a tak si to dneska vynahradíme. Řeč bude o francouzské značce Le Petit Marseillais. První úlovek od této firmy jsem si koupila krátce po příjezdu do Rennes (o tom článek zde) a další na sebe nenechali dlouho čekat, ale nepředbíhejme, vše hezky popořádku.

zdroj
Příběh této francouzské značky začal v Dijonu roku 1985 a samozřejmě je propojen s věhlasem marseillaiského mýdla. Od roku 2006 je součástí koncernu Johnson and Johnson. Dnes nabízí velkou škálu produktů: mýdla (tuhá i tekutá), šampony, krémy, deodoranty i balzámy na rty. A co jsem vyzkoušela já a jaké z toho mám dojmy?



Z krému jsem naprosto nadšená. Je to kombinace oliv a mandlí, je moc příjemný, rychle se vstřebává, krásně voní a po aplikaci nelepí. Konzistence není navzdory službě nijak hutná a pěkně se rozmazává a myslím, že nemusím zmiňovat, jak krásně voní. Naprosto jsem se do něj zamilovala a za dvě a půl eura je to zázrak!


Tekuté mýdlo a náplň do něj. Le Petit Marseillais nabízí svá mýdla v široké škále vůní a tato je v podstatě základní. Je to vůně mléka. Mýdlo je hebké a velmi příjemné. A má spokojenost je, myslím, vidět, když jsem si koupila i náplň ve stejné parfemaci.


Sprchový gel s vůní bílé broskve a nektarinky patří k mým nejoblíbenějším. Najdeme u této značky i vůně trochu netradiční, jako třeba cherry rajčátka s bazalkou. Řekla bych, že si každý najde tu svou.


I péče o vlasy je velmi kvalitní. Nabízí šampony, kondicionéry, masky a to pro normální, suché, barvené, blonďaté i mastnější vlasy. Když jsem byla ve Švýcarsku, kde jsem se s touto značkou seznámila, používala jsem šampón pro normální vlasy s vůní jablka a olivového oleje. Nyní jsem chtěla vyzkoušet něco nového a kombinace 4 esenciálních olejů s mátou mi naprosto vyhovuje.

Na závěr musím zdůraznit, že se jedná o mé osobní poznatky, za tuto "propagaci" nejsem nijak placená firmou, jen ji chci trochu uvést do českého povědomí, i když se u nás dostat v krámu nedá, ale třeba toho tou osvětou dosáhnu, protože je doopravdy škoda, že si pro ni musíme jet za hranice.

Co na to říkáte? Láká Vás vyzkoušet tuto značku? Chcete ji v balíčcích z poštovní soutěže? Pokud Vás zajímají mé každodenní kratičké zážitky, jukněte na facebook blogu.

You May Also Like

12 komentářů

  1. Mě se hlavně líbí ten vzhled té kosmetiky!! :)) Všechno mě moc zaujalo :))

    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno co je francouzské mě vždycky přitahovalo. Děkuju za tip na kosmetiku, kterou jsem neznala. Super příspěvek!

    OdpovědětVymazat
  3. baleni maji doopravdy pekna, i to logo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto značku moc dobře znám :) ve Francii jsem žila a často jsem si tyto produkty kupovala a mám je moc ráda! Určitě na ní napíšu také nějakou recenzi :) ten krémík určitě vyzkouším! www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevíš, zda se dá koupit někde v ČR? protože já si na ní ujíždím....

      Vymazat
  5. Teda, to sis pěkně rozšířila sortiment! Já zatím zůstávám u šamponu, ale taky chci vyzkoušet sprcháč a kdo ví, třeba i krém na ruce/tělo. A balzámy na rty? Ty jsem ještě neviděla teda, musím mrknout.
    A vůni cherry rajčátek s bazalkou musím nutně očuchat, to mě mega zajímá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, už došly zásoby z Čech... ;) Myslím, že ten rajčátkový sprcháč už ale neprodávají...

      Vymazat
  6. To vypadá skvěle! Hlavně ta vůně bílých broskví by se mi určitě taky líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, souhlasím... kupovala jsem jako dárek jejich sprcháče a náramně hezky voněly.. Sama jsem používala šampon a byl bezkonkurenční... :) Zuzu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!