co si přivezu domů z bleších trhů v Rennes

by - 6:00

Asi se budete divit, proč jsem v pátek publikovala příběh o nepsaní z důvodu časové vytíženosti a v sobotu je nový článek na světě. Poslední dny byly hodně nabité, každý víkend někam jezdím a volných neděl jsem si moc nedopřála, a tak mé tělo projeví únavou tím, že mi rozpumpuje hlavu. Už jsem tady zažila jednu pořádnou migrénu a protože nechci mít další, radši zůstanu jeden večer doma. A tak se stalo, že dneska přicházím s úlovky ze zdejších bleších trhů. O tom, jaký jsem k nim měla původně postoj a jaké byly mé první nákupy, jste si mohli přečíst tady a dneska shrneme druhý a třetí trh, je toho dost, tak jdeme na to!


Bleší trhy se tu většinou konají pod širým nebem, jsou tedy časově omezené a v neděli 19. října byly pro letošní rok poslední. Byly velké, ale mnohem větší byly ty, které jsem navštívila v neděli 5. října. Poslední jmenované se konaly v Cessonu a byly enormní! Bylo tam prý kolem dvou tisíc prodávajících a co teprve kupujících! Bleší trhy tady mají obrovskou tradici a občas je doopravdy vidět, že je to onošené nebo opotřebované zboží, ale dají se najít i parádní kousky, já z těch hromad vyhrabala následující...



Hrneček s krásným zdobením, mám dva, a talířek byl bohužel jen jeden, a tak mi je paní se smutným výrazem prodala za dvě eura. Skoro se mi omluvila, že druhý talířek už nemá, chuděra bláhová! Hihi. Jedná se o porcelán z Limoges, z Francie, a ten dekor mi přijde krásně zimní, připomíná mi totiž pletený severský svetr, takový ten huňatý.


Modré tašky naprosto ovládly můj šatník. Ta na úvodní fotce v sobě skrývala tuhle (vejde se do ní tip ťop a4, ale já jí říkám Hermionina kabelka, vejde se tam všechno), kterou jsem si okamžitě zamilovala, ale slečna mi po otázce na cenu oznámila, že kabelky k sobě patří (každá byla trochu jinak modrá, no nic, asi prodejní trik) a že dohromady za ně chce patnáct euro. Mé šetřivé já se ozvalo a řeklo NE! Odešla jsem a když jsem se tam za pět hodin vrátila (když jsem skoro všechno obešla), tak tam kabelky byly a slečna slevnila na deset. Nejsem magor, další dvě modré kabelky jsem nechtěla, a tak jsem tu větší poslala dál a udělala radost Kristý, tímto jí zdravím!


Už jsem Vám říkala, že jsem sysel? Ano, hromadím věci, sbírám pohledy (viz holubí soutěž) a když jsem u moře, sbírám mušle. Kolikrát jsem tu už byla u moře či oceánu jste už četli, ale já si pokaždé přivezla nějakou mušličku (spíš mušličky) a také nějaký ten písek a shromažďovala jsem je na poličce, což se mi nelíbilo, a tak jsem si koupila tuhle krásnou dózu za celé jedno euro. Nejprve jsem měla mušlí málo, ale po posledním výletu (článek Vás teprve čeká) už jich mám dost a dokonce jsem musela dvě vyhodit.


A když už jsme u těch mušlí, tak první veliká pochází z výletu do Saint-Malo (příběh zde) a dneska mi posloužila jako stojánek na tyhle krásky, které stály dvě eura a nemůžu se jich nabažit. Škoda, že je fotka lehce mázlá aneb podmínky na podzim pro focení nejsou ideální.


Úplně prvním úlovkem v Cessonu byla tahle tmavě modrá šála původně z galerie LaFayette, což je tady obchodní dům jako u nás bývala Kotva. Čekala jsem, že bude stát aspoň pět euro, šála byla nenošená, ale paní mi řekla: "un euro" a šála byla moje. Dokonce jsem k ní dostala původní papírovou tašku, takže jsem při příchodu z blešáku vypadala jako když jdu z butiku.


Obyčejné bílé tričko stálo tři eura, ale ty mašle mě naprosto okouzlily, a tak šlo se mnou. Nebyla jsem si jistá, jak mi (ne)sedí, protože jsem s sebou neměla žádnou poradkyni, ale nakonec je to prima a není uložené na komínku "pro doma".


U černobílé kombinace zůstaneme, tento krásný kabátek stál pouhých pět euro a víte co? Je úplně nový, nenošený a dokonce se v něm cítím naprosto parádně! Už se těším, až bude chladněji a budu ho moci vyvenčit. Ještě mi k němu teda chybí nějaký pěkný baretek (jakou barvu byste mi poradili?) a dlouhé rukavice, letos budu za dámu!


Posledním úlovkem ze Cessonu jsou tyto šaty (celá fotka se nevyvedla, takže se objeví v nejbližší době určitě na facebooku). Vyšly mě na dvě eura a to, jestli mi sedí přes tílko a džíny jsem zkoumala ve skleněných dveřích do nějaké bytovky, protože paní prodejkyně neměla zrcadlo. Ale za tu cenu jsem je vzala s myšlenkou, že kdyžtak půjdou na VotočVohoz, ale holky ve třídě je schválily, takže zůstávají u mě. Mají takovou jahodovo-malinovou barvu a jsou značkové, to jsem zjistila až když jsem si v pondělí poté koupila ELLE (zahrály jsme si s Kristý na pipinky) a od téhle značky tam byla reklama, asi nestala dvě eura, hihi!

Poslední trh byl v Rennes na atletickém stadionu, stánky byly tedy podél dráhy. Už to nebylo tak pěkné, únava se na mě podepsala, nechtělo se mi hrabat a výběr nebyl až tak velký, ale i tak jsem pořídila pár kousků.


Tuhle košili jsem koupila od slečny, která evidentně netušila, že ji doma někdo vyřadil do tašky "bleší trh", ale prodala mi ji. Chtěla jsem si ještě koupit jeden svetřík, ale po vyzkoušení, než jsem se stačila převléct do svého, mi jej paní vzala a já z toho byla tak vykolejená, že jsem tam jen stála s otevřenou pusou a čekala, zda si ho vezme nebo mi nakonec zůstane. Nezůstal, fňuk. Košili jsem si pak radši ani nezkoušela a vzala ji "na blint", bohužel je mi ale těsnější, a tak jsem to skoro oplakala, že ji budu muset dát na VV, ale Kristý dostala skvělý nápad! Udělala z ní košili motivační, a tak sledujte mé boubelení (tady), zda se do ní dostanu či ne.


Prakticky nová je i tahle krasavice za čtyři eura. Značku Roxy asi nemusím představovat. Je pěkně hnědá, krásně mi ladí, je středně veliká, tedy není na půl krávy ale i nějaký ten nákup se do ní vejde. Po uzmutém svetříku jsem se cítila ještě dlouho ukřivděná, a tak jsem tuhle kabelku brala všema deseti!


Posledním úlovkem a tečkou za blešími trhy ve Francii je tento pásek za dvacet centů. Tyhle barvy miluji. Zatím nevím, k čemu a jak ho budu nosit, ale ono se něco najde. Je dostatečně dlouhý, takže přes tuniku nebo šaty bude ideální.

Neukázala jsem Vám z těch všech nákupů dvě věci: jedna bude ve francouzském balíčku ze soutěže a druhý úlovek je pohled, který jsem už poslala. Koukám, že to dneska bylo vyčerpávající, co se Vám líbí nejvíc a co byste naopak na trhu klidně nechali?

PS: Pokud chcete vidět a číst víc přidejte se na facebook (tady) ;-)

You May Also Like

15 komentářů

  1. Dovezla sis krásné oblečení i kabelka se mi líbí :). Hrneček je taky krásnej, mám ráda tyhle větší
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z těch věcí naprosto nadšená, ale momentálně netuším, jak to dovezu do Čech :-D

      Vymazat
    2. Vsechno je to moc pekne, kabelka dokonalost, modra se mi libi moc:-), pelerina bomba, uz se na ni chystamm nekolik let, ale zatim nejakou obstojnou co nestoji 5tisic jsem neobjevila. Nakoupilas moc dobre, na tohle nemam talent, v sekaci ja si proste nevyberu. Ale pak cumim co si treba sousedka donese:-).Mej se fajn Cikupka

      Vymazat
    3. Díky, na to člověk musí mít náladu, aby něco našel ;)

      Vymazat
  2. Kabelka, kabátek, košile - boží! Naprosto! Já mám z podobných úlovků vždycky radost jak malá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako mám radost pokaždé, co se na ty věci podívám ;)

      Vymazat
  3. To je paráda! Já chci taky na bleší trhy! V Londýně jsem stihla jen jedny a hrozně mě mrzí, že v čr se nic takového neděje :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím o tom, že třeba v Plzni ano, ale nejsem si jistá, zda v takovém měřítku a podmínkách. Na druhou stranu tady nefungují sekáče, což v Čechách ano ;-)

      Vymazat
  4. krásne vecičky :))

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem sběratelka mušlí :-) Ten hrníček v úvodu vypadá báječně!

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi snad všechno, tolik parádních věcí, ale nejlepší je ten kabátek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!