co vlastně v Rennes dělám?

by - 6:00

Je to neuvěřitelné, čas letí jako voda a já jsem tu už přes dva týdny. Stihla jsem se rozkoukat, prozkoumat město, i když malé nedostatky ještě mám, a pomalu se vydávám na výlety do okolí. Proč jsem ale vlastně do Rennes jela a co tu dělám? Jste zvědaví? Čtěte dál...


Vzhledem k tomu, že studuji českofrancouzskou veřejnou správu, tak můj pobyt v zahraničí Erasmus+, jehož součástí je také stáž, je zaměřený na tuto oblast. Stáže jsme si mohli vybrat, tedy tři z listu, které by se nám líbily nejvíc. Zaškrtla jsem zdejší noviny, po tomto umístění jsem upřímně prahla, a další dvě instituce zabývající se kulturou. Navzdory mému snažení mi nevyšla ani jedna a skončila jsem na Caisse primaire d´Assurance Maladie (čti kes primér), jinými slovy ve zdravotní pojišťovně, která je ale součástí sociálního zabezpečení. Ve Francii mají trochu jiný systém než my v Čechách. 


Co Vám budu vyprávět, o tuhle instituci jsem vážně zájem neměla. Ba naopak, vůbec jsem se netěšila a měla jsem obavy, co asi tady budu dělat? Dnes, po skoro dvou týdnech v kanceláři můžu říct, že jsem ráda, že jsem se sem dostala.

nábřeží zachycené při cestě z práce
Mám stůl sama pro sebe. Sedím v kanceláři s dalšími dvěma kolegy, kteří sice moc nekomunikují, ale to nevadí. Od toho jsou jiní. Pracuji na oddělení udržitelného rozvoje a momentálně tvořím prezentaci pro mou nadřízenou. V rámci této práce mě čekají čtyři služebky a dalším pozitivem je firemní kantýna v šestnáctém patře naší "tour", jak tomu paneláku z úvodní fotky kolegové říkají. Jaký mám výhled od talíře můžete vidět na fb stránce blogu zde.

Co dalšího mě čeká a nemine, to zatím nemám tušení. Kromě práce chodím i do školy, a to na jeden den v týdnu, což je příjemné osvěžení jinak monotónní práce, která mě zatím baví. Jak dlouho mi to vydrží, nevím, ale pro tuto chvíli si to užívám.

Jaké máte Vy zkušenosti se zahraničními stážemi či prací mimo Českou republiku?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Ja som bola vo Francúzsku celý minulý ročník- vo Clermont- Ferrand a bol to môj najúžasnejší rok ! Určite sa budem na Tvoj blog vracať a čítať o zážitkoch :) Tak isto som aj ja celý rok písala v podstate len o FR a o tom aké to tam bola :)

    Poď ku mne na GIVEAWAY :)
    Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. budu ráda, když se budeš vracet ;-) je to to krásné, je o čem psát, takže se články budou jen množit :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. je to fajn, vyzkoušet si jinou pracovní kulturu, a to doslova ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!