Hromy a blesky

by - 6:00

Dlouho se na blogu neobjevil lakovací článek a protože se Vám obrázek na fb stránce blogu moc líbil, rozhodla jsem se, že Vám se dám návod, jak si podobné nehty udělat a být za hvězdu.


Tento vzor není nijak náročný na um autora, ale je náročnější na čas. Vzhledem k tomu, že laky se částečně překrývají, déle schnou, a tak si na své mistrovské dílo vyčleňte dost času. Co si dál připravit?


Určitě nezapomeňte nějaký podkladový lak, aby nehty nebyly tak namáhané a také Vám dílo půjde lépe odlakovat. Poté nějaký nude lak nebo můžete dát i bílý. Moje barevná kombinace je pouze inspirací, vy můžete zkombinovat úplně jiné barvy. Já následně použila jeden oranžový, korálový, rudý a tmavě modrý lak. Ještě nezapomeňte na "ťupkovátko" nebo tužku s zapíchnutým špendlíkem. Stejnou službu Vám totiž udělá i špendlíková hlavička. Nyní už jsme připraveni a můžeme jít na to!


Základem jsou samozřejmě čisté nehty, na které natřeme podkladový lak jako základní vrstvu. Jak jsem psala výše, podklad nám zajistí ochranu nehtu a zároveň jdou poté nehty krásně odlakovat. Já jen aplikuji vždy.


Poté jsem nehty oblékla do mého letošního oblíbence, Oh, Mr Darcy od Rimmel. Na fotce je jedna vrstva, ta nám pro dnešek úplně stačí. Necháme jej pořádně zaschnout a můžeme začít zdobit.


Sama vím, že můj postup není moc ekonomický, ale vždy si potřebný lak naliju, jen trochu, na víčko od okurek a ťupkovátkem maluji. Připadám si při tom jako na hodinách výtvarné výchovy. Dnešní motiv je velmi jednoduchý, můžete jej dělat jen po čárkách a nebo v kuse. Vytvoříme dostatečně zubatý prh zhruba v horní třetině nehtu. A necháme zaschnout.


Po naprostém zaschnutí. To je důležité, protože jinak byste u toho seděli celé odpoledne. Můžeme pokračovat o trochu tmavší barvou, kterou tak trochu kopírujeme tvar první pruhu. Není na tom nic složitého, pokud Vám ruka ujede, nic se neděje, tomuto vzoru to naopak prospěje.


Opět počkáme, než předešlá vrstva dostatečně ztuhne a můžeme pokračovat dál. I zde kopírujeme tvar předešlého pruhu a znovu kousek tmavší barvy tu předešlou lehce překrývá.


A poslední je na řadě nejtmavší lak. Samozřejmě to můžete udělat i naopak, od nejtmavšího po nejsvětlejší. Variant je mnoho. Tím už vlastně jen domalujeme tzv. tipy a opět vrchní hranou okopírujeme vlnky předchozího pruhu.

Co vy na to? Je to moc šílené nebo se Vám to líbí? Vyzkoušíte to? Znáte to? Jaká barevná kombinace by se Vám líbila?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Moc pěkné!

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Nááádhera! Jen to schnutí mě celkem děsí. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ;-) schnutí docela šlo, nebylo to nic, co by se nedalo vydržet ;) a já tenkrát měla čas..

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!