Jsme jako opice, vraťme se na stromy

by - 6:00

Ano, je to smutné, ale chování lidí vůči sobě nezná mezí. Lidé jsou k sobě bezohlední, neslušní a chovají se jako zvířata. Tímto se opicím omlouvám, protože i ty vůči sobě projevují nějaký respekt, což se o lidech ve městě, v džungli z betonu, železa a skla říci nedá.


Komunikaci s lidmi mám ráda, kontakt s nimi mi po delší odmlce chybí, ale i tak mě dokážou lidi překvapit, a to zrovna ne mile. Minulý týden toho byl příkladem. Zazvonil mi telefon. Sice to bylo cizí číslo, ale zvedla jsem to se slušným představením. Aniž by mi slečna řekla dobrý den a představila se, začala:

Slečna: "Volám Vám v rámci monitorovaného hovoru. (Ne, zde nepřišla klasická otázka, máte chviličku?) Máte doma satelit, televizi nebo anténu?" 
Já: "Dobrý den, ne, nemám."
Slečna (povýšeným hlasem): "Vy nemáte doma televizi?!"
Já: "Ne."
Telefon: tůtůtůtůt

No, co byste tomu řekli? Já ještě hodnou chvíli seděla a beze slov čuměla na telefon. Jako co je to za jednání? Já chápu, že práce je málo a že je spousta lidí, kteří si nemohou vybírat, a tak dělají i v call centrech. A někoho to dokonce baví, proč ne. Ale kde je nějaké vychování? Slečna má štěstí, že nevím, odkud volala, protože bych si asi stěžovala. Nejde o to, že bych jí chtěla přidělávat starosti, ale protože mě to uráží. Před nedávnem mě jeden pán, co doplňoval zboží v krámu nazval p*čou. Asi mám na podobné typy "štěstí", nicméně mě to štve, mrzí a uráží. 

Jak mají pak děti mít nějaké vychování, když přijdou do krámu a rodiče je nenutí zdravit? Jak se mají chovat slušně, když ani dospělí tak nečiní? Jaký máte na to názor Vy? Máte nějakou podobnou zkušenost nebo jsem výjimka?


You May Also Like

12 komentářů

  1. Taky mě to vytáčí. Sice jsem jako malá nesnášela když mě máma poučila že mám pozdravit (snad budu jiná :-D), ale vadí mi když třeba děti od nás z baráku nepozdraví ani když jdou s rodiči. V tramvaji mi vadí když děcka sedí na prdeli a nenapadne je pustit staré lidi sednout. A nejvíc mě dokáže vytočit když třeba v práci jdu po chodbě pozdravím přímo z očí do očí a nic :-D. Asi jsem fakt z Marsu nebo nevím?? Hlavně děti se učí od dospělých takže no comment.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, děti se učí od dospělých, dám si pozor, abych byla správná máma :-)

      Vymazat
  2. Je to hrozné, taky mi volala jednou ohledně nabídky televize (odněkud z Pardubic). Já na to, že kabelovku máme, takže to nepotřebuju, děkuju, ale nemám zájem. A odkud že tedy jsem - řekla jsem známé město automobilky Tatra - paní neznalá zeměpisu na mě "to je na Slovensku?" Já "Ne, není ". Pak to myslím tipla první ona. Docela mě to rozesmálo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, že tě to rozesmálo. Oni mají naučené fráze a vše, co jde mimo, je vyhodí z kontextu a oni neví...

      Vymazat
  3. je to často vysloveně odporné....a čím větší město tím větší agrese a ignorace...nejhorší je, že je to na sebe všechno moc navázané a propletené...takže vyřešení tohodle problému by vyžadovalo akci ze všech stran a na to můžem rovnou zapomenout:-):-/.....ale i tak se najde spousta milých lidí, díky kterým na ty špatný zapomeneš a pousměješ se:-)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naštěstí kolem sebe nemám jen upíry energie, ale také sluníčka, která nám ji dodávají ;-)

      Vymazat
  4. Moje dcera s oblibou říká .... Jak jste si mě vychovali, takovou mě máte .... má pravdu. Kdo jiný má děti naučit slušnosti než rodiče? A když je nenaučíme, že mají pozdravit, poděkovat a pustit starší sednout, dělat to nebudou ... bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu, jen mě děsí, jací lidé dnešní děti vychovávají, pak to tak vypadá... :-(

      Vymazat
  5. někteří lidé jsou opravdu zvláštní, taky se často setkáván s lidmi, kterým nerozumím a žasnu nad jejich chováním, proto se vždy řídím heslem: chovej se tak, jak chceš aby se k tobě chovali ostatní :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Slečna na druhé straně telefonu má zřejmě problém. Evidentně ten, že práci dělá jen a pouze pro malý výdělek. A svou práci nesnáší. Ale jinou nesehnala.

    A pán co doplňoval zboží si tohle dovolit nemůže. Na toho bych to napráskat šla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!