jako strašák

by - 6:00

Cvičení je teď hodně in. Facebook i Instagram jsou plné fotek cvičících lidí, lidí, kteří právě dokončili svůj denní workout, tenisek a fotek z tělocvičny. Letní období prázdnin k tomu vybízí. Ne všichni ale mají tu chuť do cvičení a ne všichni to chtějí. A tak existuje spousta lidí, kteří mají nějaké to kilčo navíc, nosí s sebou nějaký ten faldík a každý den ho musí poctivě schovávat. Samozřejmě, jsou i tací, kteří nic neschovávají, ale těm se dneska věnovat nebudeme. Přináším pár rad pro ty, kteří nejsou se svou postavou spokojeni a úplně neví, jak nedostatky schovat.

zdroj
Miluju ty módní časopisy, které ženám radí: "Chcete schovat velká prsa, upozorněte na zadek a boky. Chcete schovat velké pozadí, upozorněte na svá prsa." Upřímně, kolik znáte žen, které mají problém jen s jednou partií? Ano, jsou takové, ale rozhodně jich není většina a tyto ženy se řídí pravidlem číslo jedna:

1. v jednoduchosti je krása
Jsou moderní květy, proužky, puntíky, zvířecí vzory, lebky a podobně. Vzory se střídají každou sezónu a různě se vrací. Pokud doopravdy toužíte po nějakém tom vzoru a máte kila navíc (podobně jako já), buďte střídmí a řiďte se radou méně je více. Buď vzor využijte na některém z doplňků nebo na tílku či tričku, ale rozhodně bych nevolila velké šaty nebo hůř kalhoty s jedním a tričko s druhým vzorem. Vypadá to nevkusně a zbytečně to přidává kila. Vzorované věci kombinujte s jednobarevnými a dobře padnoucími kousky.

2. dobře padnoucí
Je to asi základ, ale když jdu po ulici, často zjišťuji, že spousty lidí minul. Ať už máme velikost 36 nebo 46, je potřeba, aby nám oblečení sedělo. Pokud se za každou cenu potřebujete narvat do halenky, protože větší už nemají, zkuste si v kabince sednout. V místě zapínání Vám to většině případů udělá nehezké kárování a odhalí spodní prádlo i bříško a o to přeci nestojíme. Pokud si ale zvolíme vhodný střih a velikost, může nám to slušet, i když konfekční číslo začíná na pětku.

3. za každou cenu in
Každé roční období přichází s novými trendy. Mladé dívky jim většinou propadají a chtějí být za každou cenu in. Jedním z příkladů jsou krátká trička letošního léta. Už když jsem četla o tom, že tento trend přijde, zděsila jsem se. Lidi nemají soudnost, tedy většina. Jasně, také se mi líbí krátká trička, ale moje pneu by v něm nevypadala hezky, a tak si krátké tričko raději odpustím, vezmu si tílko a přes něj uvážu košili rádoby na krátký střih tak, jak to mají moderní trička. 

4. ohrnuté kalhoty
Já osobně si při tomto sousloví vybavím scénu z filmu Bridget Jones, kde se v baru baví se svými přáteli o jejích nohách. Její milý Marc tráví ten samý večer s kolegyní z práce a Bridget si posteskne: "Ona má nohy sem a já jenom sem." To je ono, každá máme nohy jinak dlouhé a Vy, kdo jste na tom stejně jako já a máte nohy spíš jako Bridget, neohrnujte si nohavice u kalhot. Zbytečně Vám to ty nohy zkracuje a v tu chvíli Vám nepomohou ani boty na podpatku či klínu.

5. správná délka
S předcházejícím bodem souvisí správná délka sukně i kalhot. Pokud si chceme koupit sukni, kterou budeme nosit s podpatky, vezměte si je i na zkoušení. Udělá to totiž hodně a Vám to pomůže. V základu platí, že pokud nemají správnou délku kalhot pro nás, a že už jsou obchody, které nabízí kalhoty v několika délkách (například Mark and Spencer), můžeme si kalhoty nechat zkrátit. Se sukní je to už obtížnější, protože nemívá tak jednoduchou linii a střih. Dejte si v obchodě pozor, aby Vás sukně nezkracovala a aby Vám z pod ní nic nelezlo. Poslední dobou potkávám slečny s krásnou postavou, ale při pohledu na jejich sukně čekám, kdy na mě vybafnou jejich kalhotky.

6. černá zeštíhluje
Jako poslední bod uvedu velmi oblíbenou radu černá zeštíhluje. Dovolila bych si nesouhlasit. Ano, černá zeštíhluje, ale pokud máte konfekční velikost kolem padesátky a budete celí v černém, bude z Vás jen velká černá díra. Sama občas celočerný outfit nosím, ale vždy si dávám pozor na střih, aby to mělo tvar. proto raději volte kombinaci černé a nějaké barvy, uvidíte, že se rozsvítíte a bude Vám lépe.

Pro mnohé to budou jistě rady zbytečné, nicméně každodenní styk s veřejností mě upevňuje v tom, že spousta lidí tápe a neví, co se sebou. Co mě k tomuto článku inspirovalo? Právě zážitky z ulice, ale také obchodů. Podívejte se na konfekci velkých velikostí? Všechno jsou to beztvaré věci v tmavých barvách nebo svítivých barvách s velkými nápisy a potisky. Proč? Vždyť to je ubližování těm lidem. Takové věci jim nepomohou cítit se lépe. A i když do těch nadměrných oddělení v obchodech také chodím, ne vždy si vyberu, protože to si raději nic nekoupím, než si na sebe natáhnout pytel a vypadat jako strašák do zelí.

Co vy si myslíte o oblékání pro silnější lidi a nabídku pro ně? Nějaké Vámi osvědčené tipy a rady?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Super díky za článek docela souhlas, když je něco v pořádku tak se chyba objeví zas někde jinde co se týká třeba postavy a vzhledu to pozorují i na sobě. A co se týká prsou tak by mě zajímal nějaký objektivní názor na takové operace co se týká třeba prsou. Názor některé ženy co třeba už na něčem takovém byla. Když už se tady řeší vzhled a postava.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!