Já boubelka

by - 6:00

Nevím, zda jste si všimli, ale poslední dobou se naprosto roztrhl pytel ne se stránkami o hubnutí a zaručenými tipy, ty tu byly vždycky, novinkou je fitness, nabírání svalové hmoty, ploché bříško a vysvalení kluci i holky. Ti z Vás, kteří četli moji zpověď, vědí, že mezi ty svalovce nepatřím. Sleduji spoustu stránek o zdravém životním stylu, o fitness, zkoumám recepty a zkouším zdravější verze oblíbených receptů. A co jsem si z toho všeho vzala?

zdroj
Než člověk vůbec začne formovat postavu, je třeba, jak je to i v mém případě, zhubnout nějaká ta kila, aby bylo co formovat. Tuk po celém těle jen tak nezformujete. Ano, možná mi množí budou oponovat, ale píšu to tak, jak já to cítím. A i když mi život klade pod nohy spoustu překážek, rozhodla jsem se, že se tomu nepoddám a něco s tím udělám.

Víte, že jsem absolvovala 30ti denní výzvu na břicho a na zadek. Je to super začátek pro lidi, kteří nejsou zvyklí cokoli dělat, protože si navyknou, že čas od času je třeba se obléct do tepláků a trochu se zamakat. Já jsem to skoro zvládla, tedy výzvu jsem nedokončila, ale v hlavě mi plán zůstal. 

Nechci být tou holkou, na kterou budou z auta puberťáci řvát: "praseee". A věřte, že se mi to stává. je to smutné, ale nedá se s tím nic moc dělat, kromě toho, že se na sebe podíváte do zrcadla. Naštvete se a řeknete si dost. Ne, kvůli těm klukům z auta, ne kvůli holkám, co na Vás koukají, když jdete do oddělení s nadměrnými velikostmi, ne kvůli lékárnicím, které si Vás prohlíží, když chcete nějaký přípravek na podporu hubnutí. Ale kvůli Vám, pro Vás a jen a jen pro Vás. Protože se chcete sama sobě líbit a sama sobě dokázat, že to zvládnete!

Stejné rozhodnutí jsem já udělala před nedávnem, počkala jsem, až doberu antibiotika, až se uzdravím z angíny a začala. Bolí to, není to jednoduché, chce to přemáhání, ale stále si říkám, že to dělám pro sebe a že chci ten výsledek, za kterým jdu! Proto Vy se nebojte udělat velké rozhodnutí. Není to o tom, zda chcete sundat 2, 5 nebo deset kilo. Děláte to vždy pro sebe, pro svůj dobrý pocit a pro to, abyste se na sebe mohli usmívat v zrcadle a říkat si, že Vám to doopravdy sluší a nejen se zataženým bříškem. ;-)

Pokud jste dočetli, až sem, je to prima. Chcete pokračování? Chcete vědět do čeho jsem se pustila a jak si vedu? Napište mi svůj názor do komentářů, podle něho pak (ne)budu rozvádět toto téma. 
Přeji Vám pěkný den!

You May Also Like

12 komentářů

  1. Další info! Tohle téma mě obecně zajímá. Jak z psychologického hlediska tak z hledista fyzického (proměny, tréninky a pod.) Držím palce ať to jde ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, chci pokračování! :-) Vím moc dobře o čem mluvíš, člověk na to prostě musí přijít sám. Ale podpora rodiny a přátel je k nezaplacení a tu já naštěstí měla. Shodila sem na váhu, na které jsem byla fakt spokojená. Jenže přišly státnice a další stresy a já se zas cítim jako prasátko. I když rozhodně nevypadám jako původně. Takže sem se teď naštvala znovu :-) Tím chci říct, že v tom nejsi sama ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Báro musím se přiznat, že mě jako první napadla otázka co to udělá s psychikou pokud se podaří dát nějaké kila dolů. Většina si totiž myslí, že se právě bude cítit lépe co se po psychické stránce týče, ale u někoho je ten účinek opačný. Budu ráda za každé info jak to na Vás působí . A přesně vím jak je to těžké shodit nějaké kila... nahoru to jde totiž krásně, ale dolů ba naopak! V mém případě šla kila sama od sebe dolů vlivem nemoci. Hezkou neděli. Lucie

    OdpovědětVymazat
  4. Dobré téma, určitě jsem taky pro pokračování ;) Držím palce ať jsou brzy vidět výsledky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, moc hezký článek... držím ti palce, aby to všechno šlo skvěle... :) Řeším něco trošku jiného - a to správný balanc těla, vyváženost, pevnost a pružnost svalů, aby mě permanentně nebolela záda... :D Vím, že to není úplně jednoduché - cvičit každý den a jíst správně a udržet si pravidelný životní rytmus a to obzvlášť když chodí člověk do školy a k tomu má další činnosti... :) Těším se na další články a tvé úspěchy! Zuzu

    OdpovědětVymazat
  6. zlato moje, skvěle napsáno!!!...jsem na tebe neskutečně pyšná!!!...drž se, protože to za to stojí:-)....a teda rozhodně o pokračování stojím!!!!!...motivace není nikdy dost!:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavní je jak se cítíš ty, ostatní lidi, zvlášť nějaký puberťáci ti můžou vlízt na záda:) ale v hubnutí tě samozřejmě podporuju:) hlavní je, jak píšeš, dělat to kvůli sobě a ne kvůli názorů ostatních:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cesta k tomu, že člověk začne chtít jen a jen kvůli sobě, ta je hrozně dlouhá a trnitá, v dnešní době to není vůbec jednoduché, ale díky za podporu ;)

      Vymazat
  8. Podle fotky ve cvičebním mi nepřipadáš nějak děsně boubelatá:) Jen trochu při těle, ale na tom nevidím nic špatného, lidi jsou naštěstí různí, jinak by to byla nuda:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ;) no, ono to asi není žádný hrozný extrém, ale normál taky ne, zatím :-D jojo, byla by to nuda, ale já se spokojím s tím být normální menší postavy ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!