Boubelení podruhé a pro druhé

by - 6:00

Před pár dny se na blogu objevil článek (zde), kterému čtenost vynesla druhé místo za poslední měsíc. Je to pro mě impulz, že o podobné příspěvky stojíte, a tak dneska přicházím s dalším. Těm, které to nezajímá, doporučím tento příspěvek přeskočit a číst nějaké jiné. Vy, kteří po podobných tématech bažíte, čtěte dál.

zdroj
Psala jsem o tom, že jsem začala se svou postavou něco dělat. Jestli chodím do fitka? Ne! Proč? Hned vysvětlím. Fitko je takový začarovaný kruh. Když jdete po ulici a vidí Vás někdo sportovně založený, většinou si říká nebo rovnou Vám to říká, abyste zvedli zadek a něco se sebou začali dělat. Když ale do fitka přijdete, dočkáte se akorát opovrhujícího pohledu, kteří říká: "co ta tu chce?!!" Neříkám, že všude, ale tohle je má zkušenost, která mi nedá spát a dokud nebudu se sebou spokojená, do fitka nevkročím. Jak a co tedy cvičím?

Kdysi jsem cvičila 90 days shred od Jillian Michaels. Bylo to ve Švýcarsku. Tenkrát jsem si koupila i činky, ale nepřineslo to žádné větší úspěchy. Když jsem ale byla teď v červnu nemocná, brouzdala jsem na netu a narazila na tento článek, který mě zaujal a namotivoval. Video jsem si stáhla a cvičím podle něj. Pro některé může být Jillian monotónní, protože se program skládá ze tří cvičení a každé se cvičí deset dní. Na druhou stranu máte možnost vidět dvě úrovně - pro začátečníky i pokročilé. Já se považuji za začátečníka, ale postupem, během jednotlivých levelů, se snažím přidávat na obtížnosti cviků. Jestli to bolí? Ano, ale stojí to za to. Po každém cvičení ze mě leje. Jsem splavená, spocená, ale nabitá energií a vyplavené endorfiny mi dělají radost. 

zdroj

A teď jak to dělám já. Cvičím ráno, protože potom bývá horko nebo se mi už nechce. Ráno vstanu, dám si banán nebo jogurt a zhruba za půl hodiny jdu cvičit. Cvičení trvá cca dvacet minut, během kterých máte maximálně pět vteřin pauzu, což má za následek, že po cvičení jsem naprosto mokrá a ještě tak deset minut se potím, a tak si dávám sprchu až s tak patnáctiminutovým odstupem. Snídám tak hodinku po cvičení. 

Mometálně jsem ve druhém levelu. Mám za sebou ten první, kdy jsem jeden den z deseti cvičení vynechala, protože jsem do práce vstávala v půl čtvrté a večer jsem už nebyla ničeho schopná. V jídle se nijak extrémně neomezuju. Snídám buď ovesnou kaši s ovocem nebo třeba vaječnou omeletu se zeleninou. Oběd jím běžný, klidně i s přílohou v podobě rýže, brambor nebo těstovin. Odpoledne si dám malinkou svačinku a k večeři třeba maso a zeleninu. Omezila jsem pečivo, necítila jsem se po něm dobře, takže si ho dám tak jednou dvakrát do týdne, ale nechybí mi. Když mám chuť, dám si i bez výčitek zmrzlinu. A jaký je tedy po prvním levelu výsledek?

paže               -1,5 cm
zápěstí            -0,5 cm
prsa                  -4 cm
pod prsama        -1cm
pupík                 -3 cm
podbřišek       -8,5 cm
boky                 +1 cm
stehno                 -      
lýtko                +1 cm


A pocit? Naprosto geniální. Dneska jsem brala do ruky metr, nemám totiž váhu, trochu s obavami, ale výsledek mě naprosto dostal. Cítím změny na oblečení. V kalhotách, ve kterých jsem byla ještě před několika měsíci na těsno, jsem nyní volná. A taky se mi začíná dělat takový ten ďůlek v podpaží. Mívají ho vytrénované nebo hubené holky, víte o čem mluvím? Je to část těla, která se mi hrozně líbí a vždy jsem o ní snila a on už se začíná rýsovat. 

To je asi pro dnešek vše, pokud byste měli nějaké dotazy, určitě mi napište dolů do komentářů, na mail nebo na facebooku. Vím, že je to těžké a ani já zatím nemám vyhráno, ale mám nakročeno a rozhodně se nechci vzdát! Ještě na závěr zmíním, že píšu o vlastních zkušenostech, nejsem odborník na výživu ani na sport. Řídím se tím, co mě dělá dobře a co cítím.

Co vy a cvičení? Chodíte do posilovny nebo na skupinová cvičení? Nebo jste sólista a jdete si raději zaběhat nebo třeba na brusle?

You May Also Like

9 komentářů

  1. Jillian milujem, rada podľa nej cvičím a je mojou inšpiráciou :) skvelý článok !
    ďakujem za zlepšenie dňa :)
    http://bytfitjein.blogspot.sk/ určite si skús pozrieť moju giveaway!

    OdpovědětVymazat
  2. hezky, můžeš na sebe být pyšná!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, zatím je přede mnou ještě spousta práce ;-) ale líbí se mi to :-)

      Vymazat
  3. wow, víc než krása :) Jen tak dál :)
    Prosím, chtěla bych se zeptat. Jak vkládáš odkazy do komentářů ? :) Moc by mě to zajímalo. Předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, zvlášť od člověka jako ty, který se sportu věnuje hodně aktivně a zdravé stravě mě to těší. Odkazy dělám podle Verči z Blueberry pink, tady ;-)

      Vymazat
  4. Jen tak dál, vedeš si skvěle! Hlavně to nevzdávej, chce to vytrvalost a doslova si to musíš vybojovat, o to lepší je pak ale ten pocit. Vím o čem mluvím, ve 13 letech jsem na preventivní prohlídce vážila při výšce 155 cm 63 kg, teď, o 2 roky později jsem o 10 kg lehčí. A začínala jsem také s Jill. Když se na to dívám zpětně, vůbec nechápu, kde se ve mně ta síla a vytrvalost vzala, ale jsem na sebe hrdá a ty buď taky, neboť samotné odhodlání je půlka úspěchu. Hodně štěstí! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, jsem ráda, že se ti dobře daří... Z článku je znát, že tě to fakt baví a prospívá ti to :) Myslím, že řídit se citem je správná věc :) Strašně moc ti držím palce... a poznám tě vůbec, až se příště uvidíme?? :D Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzu, neboj, poznáš, změny na celku nejsou tak vidět, myslím :-D

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!