číslo 3

Tak jako má Channel svůj no°5, tak já mám trojku. Ona je totiž příznačným číslem pro dnešní recept. No, vzhledem k jednoduchosti receptu už nebudu zdržovat a jdeme rovnou na to!

Pamatujte si, že když si budete pamatovat pravidlo tří, tak nic nespletete. 

dnešní odměrky

Suroviny (na formu 26cm):
těsto
3 vejce
3 polévkové lžíce krupicového cukru
3 polévkové lžíce polohrubé mouky

náplň
1 vanilkový pudink
2 lžíce krupicového cukru
1/2 litru polotučného mléka (může být i plnotučné)

poleva
1 balení mraženého lesního ovoce (nebo jakékoli čerstvé ovoce, které máte rádi)
1 sáček dortového želé (čiré nebo červené, jaké se Vám líbí nebo máte doma)

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C, dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Jako první oddělíme si bílky od žloutků. 


Bílky dáme stranou a žloutky vyšleháme do pěny s krupicovým cukrem. Poté postupně přimícháváme mouku (aby se Vám v těstíčku neudělaly hrudky, mouku prosejte). Dostanete konzistenci bublinkového těsta.



Pak už stačí jen vyšlehat bílky se špetkou soli do sněhu.

nejlepší trik, jak zjistit, jestli je sníh dost vyšlehaný, neměl by Vám utéct z mísy
Vyšlehaný sníh zapracujeme postupně do těsta. Zamícháváme jej opatrně, aby nám nespadl. Po smíchání těsta a sněhu dostaneme nadýchanou pěnu. (Manipulujte s ní opatrně, v těstě není žádný kypřící prášek, všechno drží jen vyšlehané žloutky a sníh.


Těsto rovnoměrně rozprostřeme do formy a dáme péct tak na 10-15 minut, až bude na povrchu krásně růžové.


Nyní máte chvíli čas, takže máte dvě varianty, buď si nakrájet čerstvé ovoce nebo hodit na pánev to mražené, aby povolilo.


Po upečení, dáme korpus do chladu, ne do lednice!!, buď na mřížku nebo třeba za okno nebo na dlaždice do koupelny. A uvaříme si pudink dle postupu na obalu. Připravený pudink nalijeme na korpus a dáme do lednice. Zhruba po patnácti minutách můžete na pudink začít klást ovoce nebo na něj naklademe ovoce z pánve, ale pozor, ne šťávu. 


A na závěr si uvaříme želatinu, opět podle návodu na obalu. Pokud jste připravovali zmrzlé ovoce, šťávu z něj nyní můžete nalít do želatiny, a tím ji přírodně obarvíte. Připravenou želatinu už jen lžící nalijeme na ovoce, opatrně, aby se Vám mistrovské dílo nezničilo a dáme minimálně na čtyři hodiny do lednice. Pak už můžete jen krájet a ochutnávat.
Dobrou chuť!




PS: Dejte mi vědět, s jakým ovocem jste dortík připravili? A jak se Vám povedl. Plánuju příspěvek s Vašimi fotkami, tak posílejte ;-)

8 komentářů:

  1. Jee vyzerá to úplne úžasne! :OO určite vyskúšam ! :))
    CHOCOLATE KISS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě to zkus, je to jednoduché ;)

      Vymazat
  2. mmm , tak toto musim skusit, vyzerá to božsky :)
    Pozývam ťa na giveaway o náhrdelník!

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za pozvání, jdu tam juknout ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!