česnek se s kýtou potkali v Dijonu

Blíží se víkend, a tak je čas na další recept. Tentokrát to bude na přání - Kačenka si o něj napsala. Tímto ji zdravím a jdeme na to!
 


Suroviny (pro 3-4 osoby):
3 plátky vepřového masa
šest lžic dijonské hořčice
půl hlavičky česneku
olej
sůl
2 sáčky rýže
zelenina dle výběru

Postup:
Celé kouzlo této pochoutky tkví v přípravě. Ideální je si maso naložit den předem. Já ho dělám tak čtyři hodiny před a je to také dobré. Plátky kýty bývají dost velké, tak si je přepůlíme a dlaní proklepeme.


Lehce osolíme a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme věci na marinování. 


Oloupeme si česnek a rozdrtíme jej. 


Nyní se dostává do popředí opět maso. Rozendáme si ho na prkýnko nebo pracovní plochu. Potřeme jej česnekem a hořčicí.


Takto připravené maso naskládáme do krabičky a zakápneme dostatečně olejem, aby se nám chutě krásně spojily, a dáme jej do lednice nebo do chladu.


Po uplynutí času, kdy se nám masíčko namarinovalo, si zapneme troubu na 200°C. Maso nandáme do pekáče a lžící nebo stěrkou na něj ještě dáme zbytek marinády z pixly a trochu podlejeme vodou. Poté už dáme péct a pečeme zhruba padesát minut. 


Podáváme s vařenou rýží, bramborami nebo si můžete připravit hranolky. Dobrou chuť!


Vyzkoušeli jste? Jak se Vám to povedlo? Těším se na Vaše komentáře.

6 komentářů:

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!