Mexico na talíři

Venku je zima, fouká a sluníčko jakoby se odstěhovalo s ptáky do teplých krajin. Což takhle si zpestřit vaření a připravit si jídlo inspirované až dalekým Mexikem? Jedná se o přizpůsobený recept z jedné mexické restaurace. Doufám, že i vy se necháte inspirovat a třeba si jej uzpůsobíte vlastním chutím. Jdeme na to!



Mexické brambory

Suroviny (pro 2 osoboty):
3 stejně velké brambory
1 kuřecí řízek (prsní nebo stehenní, to je na Vás)
listový špenát (já používám mražený od Bonduelle, to pak stačí půl balíčku, tj. cca 200g)
stroužek česneku
smetana na vaření
tvrdý sýr na strouhání
sůl, pepř, kari
zakysaná smetana

Postup:
Brambory pořádně omyjeme a podélně rozpůlíme. Půlky dáme na plech nebo pekáčku, osolíme a na každou dáme hoblinku másla. Takto připravené brambory dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova.


Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky či malé kousky, orestujeme na pánvi, osolíme, opepříme a přidáme kari. S kari opatrně, některé bývá ostřejší. Nakonec maso zhlehka zalijeme smetanou na vaření a necháme prohřát.


Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi (Nesmí příliš ztmavnout, zhořkl by a to by nebylo dobré.). K česneku přidáme buď čersvý nebo povolený špenát z mrazáku. A dusíme. Až je špenát pořádně prohřátý také jej zalejeme trochou smetany.


Když jsou brambory připravené, vyndáme je z trouby, poklademe na ně maso a špenát, každé zvlášť na jednu polovinu. A posypeme celé vrstvou nastrouhaného sýra. A dáme zpět do trouby zapéct. To už jen na pár minut (5-10). Podáváme se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!


3 komentáře:

  1. Baru nedá mi to a zeptam se: kde je v tom to mexico? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hajlí, nejsem tvůrce receptu, ale pochází z mexické restaurace, tak proto ;-)

      Vymazat
  2. aha...když se řekne mexico vybaví se mi fazole, chilli, salsa, kukuřice, tortilly nebo něco pálivýho :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!